НОВИНИ

Мбапе вярва, че ПСЖ ще се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:07, 15.02.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Европейски футбол
мбапе вярва псж класира четвъртфиналите шампионската лига
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Килиан Мбапе каза, че е уверен, че Пари Сен Жермен може да се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, въпреки загубата с 0:1 от Байерн Мюнхен в първия мач от осминафиналите снощи.

Нападателят на Франция влезе като резерва в 57-ата минута, а два негови гола бяха отменени поради засада.

„Трябва да си спомним последната част от мача, изоставахме, но видяхте, че успяхме да им създадем проблеми. Важно е всичките ни играчи да са здрави, да отидем в Мюнхен, да спечелим и да се класираме“, каза Мбапе, който влезе в игра след двуседмично отсъствие поради контузия.

Завръщането на Мбапе във обичайната му форма е най-голямата надежда на ПСЖ в очакване на реванша на 8 март на "Алианц Арена".

"Не трябваше да играя, но исках да помогна на моите съотборници, да вкарам малко енергия. Опитахме всичко. Днес не можах да направя повече", каза той.

Мбапе вярва, че ако ПСЖ играе на максимума от възможностите си, може да обърне нещата в Мюнхен и да излезе победител от срещата.

„Видяхме, че можем да играем напред, да играем атакуващ футбол и че те не се чувстваха комфортно", смята още звездата на ПСЖ.

Треньорът Кристоф Галтие също ще се надява, че Ахраф Хакими ще се завърне на десния фланг на защитата, след като беше заменен заради контузия на полувремето.

„Разчитах на него, но бързо стана ясно, че не може да изиграе целия мач“, каза Галтие.

„Знаех, че ще имаме проблеми с Байерн Мюнхен, който ще бъде готов в техническо и тактическо отношение, и че трудно ще владеем топката. Много е трудно да играеш срещу отбор като Байерн Мюнхен, когато бързаш", заяви треньорът.

Галтие смята, че в играта на неговия тим е липсвала дълбочина.

"Реалността сега е такава, но предстои реванш. Знаехме, че този мач няма да класира Байерн, така че предстои още една решаваща среща. Явно е, че това е резултат, който не може да ни задоволи. Но смея да се надявам, че след три седмици отборът ни ще покаже истинското си лице, ще играе по-здраво всичките 90 минути на терена. Трябва да покажем постоянство в играта си, и да направим един цял като това, което показахме тази вечер през последния половин час", обясни наставникът на ПСЖ.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Минчо Коралски за хаоса с пенсиите на хора с ТЕЛК решения: Парите ще бъдат изплатени през март
Минчо Коралски за хаоса с пенсиите на хора с ТЕЛК решения: Парите ще бъдат изплатени през март
Бездомни кучета нападнаха актьора Иван Тодоров в Благоевград
Бездомни кучета нападнаха актьора Иван Тодоров в Благоевград