НОВИНИ

Милен Керемедчиев: Ще има и други изгонени дипломати

bnt avatar logo
от БНТ
19:47, 05.05.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Конфронтацията, която започна след влизането на президента Байдън в Белия дом и това яростно говорене срещу Русия, премина границите на добрия дипломатически тон. Все повече ще виждаме такива конфронтиращи се съобщения в медиите, ще има и други изгонени дипломати, ще има и други проблематични конфликтни точки. Студената война навлиза в един позабравен сюжет. Това коментира в "Още от деня" бившият заместник външен министър Милен Керемедчиев.

Той допълни, че тази конфронтация ще се развива на територията на страните членки на НАТО в Европа и България ще бъде в една от горещите допирни точки с интересите на Русия.

Според него няма как при тази изостряща се ситуация между Запада и Русия България да бъде приятел с всички.

Елена Поптодорова: С гоненето на дипломати ще се продължава, докато има поводи

"Не може да бъдем приятели с Ердоган, при положение, че виждаме какви отношения има с Европейския съюз, не може да бъдем приятели с Русия, когато преди още 15 години сме заявили ясния път на евроатлантическо партньорство и членство. Вече трябва да вземем страна. Всичко това идва на някаква цена", добави Милен Керемедчиев.

По думите му, според цифрите, около 330 000 руски граждани имат недвижими имоти в България.

"Това е един град като Пловдив или Варна. Може да си представим какъв сериозен удар има върху нас и конкретните ни интереси. Но Путин по този начин не удря само България. Той удря и своите граждани. Тези собственици на недвижими имоти не могат да ги посетят, да ги продадат или отдават под наем. Така че, опитвайки се да нарани нашите двустранни икономически отношения, той наранява и собствените си граждани", каза още Милен Керемедчиев.

Вижте още от разговора във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца преобразиха стар роял в арт инсталация
Деца преобразиха стар роял в арт инсталация
Канада разреши ваксинирането на деца с "Пфайзер"
Канада разреши ваксинирането на деца с "Пфайзер"