НОВИНИ

Милена Тодорова 31-ва в преследването на световното по биатлон, титла за Жулия Симон

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:30, 12.02.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
милена тодорова завърши първия старт европейското биатолон
Слушай новината

Най-добрата българска биатлонистка Милена Тодорова завърши на 31-во място в преследването на 10 км по време на Световното първенство в Оберхоф, Германия.

По този начин родената в Троян състезателка на практика повтори класирането си от спринта на 7.5 км, който се проведе в петък.

Днес отново всички биатлонисти трябваше да се справят и с гъстата мъгла над Оберхоф, като в крайна сметка Милена Тодорова допусна общо шест грешки на огневия рубеж и финишира на 3:48.5 минути от победителката Жулия Симон от Франция.

26-годишната французойка, която понастоящем води в генералното класиране за Световната купа днес потегли едва 10-а по трасето, но успя да свали 19 от 20 мишени и заслужено стигна до първата си индивидуална световна титла, след като до този момент тя имаше злато в единичната смесена щафета от предишния шампионат на планетата в Поклюка, Словения през 2021 година.

Среброто днес грабна шампионката от петъчния спринт Денизе Херман-Вик, която направи общо четири грешки на стрелбището и остана на 27.0 секунди от победителката Симон.

Последното място на почетната стълбичка пък остана за норвежката Марте Олсбу Ройзеланд, която с три пропуска завърши на 37.7 секунди от победителката.

Световното първенство по биатлон в Оберхоф, Германия продължава с мъжкото преследване на 12.5 км по-късно днес, в което ще стартира и българинът Владимир Илиев (№20).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папата призова за "конкретна помощ" за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия
Папата призова за "конкретна помощ" за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия
Динко Динев отстрани шампиона от Sofia Open 2018 на старта в Бахрейн
Динко Динев отстрани шампиона от Sofia Open 2018 на старта в Бахрейн