МОН предлага едновременно в клас да се върнат по 5 випуска от големите ученици

от БНТ
15:19, 27.04.2021
Чете се за: 01:10 мин.
Образование
Слушай новината

Министерството на образованието и науката предлага на здравните власти при спазване на противоепидемичните мерки и принципа за невзаимодействие между паралелките, присъствено в училище да се обучават по пет випуска от прогимназиален и гимназиален етап едновременно, вместо досегашните три.

В графика за ротация на класовете от 10 май към учениците от 5-и, 9-и и 12-и клас в училище да се върнат и тези от 6-и и 11-и клас, предвижда просветното министертво.

Според графика за следващото редуване, което е от 17 май до 4 юни, в училище ще се обучават 6-и, 7-и, 8-и, 10-и и 11-и клас.

Присъствено ще продължат да учат и учениците от начален етап, както и тези, които се обучават в слети паралелки и в такива, които са единствени за съответния клас на училището.

Класовете, които при редуването не попадат в графика за присъствено обучение, продължават да учат в електронна среда от разстояние.

Окончателното решение ще бъде разписано в заповед на министъра на здравеопазването, а графикът за обучение в електронна среда в заповед на министъра на образованието и науката.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Съставът на ЦИК да бъде от 15 души, реши правната комисия
Съставът на ЦИК да бъде от 15 души, реши правната комисия
Антов се оказа твърде скъп за Болоня
Антов се оказа твърде скъп за Болоня