НОВИНИ

Остава облачно със слаби превалявания

bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 27.04.2021
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

На фона на слънчевото време вчера, днес облачността ще бъде по-често значителна, а в северозападната половина от страната слабо ще превали дъжд. Възможно е да e оцветен, заради преноса на сахарски прах в атмосферата. Ще духа слаб до умерен вятър, който до вечерта ще се ориентира от изток-североизток. Максималните температури ще са от 17° до 22°, по-ниски ще останат и днес по Черноморието - от 13° до 18°.

Облачно време ще преобладава и утре, отново с превалявания, на повече места в северозападната половина от страната. Минималните температури в повечето райони ще са от 7° до 11°, в София след 10° тази сутрин, утре ще бъде около 8°.

Максималните температури слабо ще се повишат - между 18° и 23°, по-ниски в северозападните райони, Добруджа и по Черноморието. По-съществени разкъсвания на облачността и повече слънце през деня ще има в Южна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в крайните южни райони - от юг.

И в планините облачността ще е по-често значителна. И там ще превалява, на повече места след обяд в масивите от Западна България. Ще духа до умерен южен, по най-високите части - силен югозападен вятър. Температурите в курортите още се повишат от 9° на Алеко до 12° - 13° в Пампорово и Боровец. Опасността от лавини в планините остава повишена.

Не само у нас, но и в по-голямата част от Балканите ще бъде облачно, на много места в северната половина от полуострова с превалявания от дъжд.

Дъжд ще превалява утре във Великобритания, Франция, Италия, както и в северните райони на Испания, където валежите ще са интензивни. На Скандинавския полуостров, Финландия и в северните райони от Европейска Русия ще вали все още сняг.

У нас в близките дни времето ще бъде твърде променливо, типично за пролетта. Сутрин ще бъде слънчево, в следобедните часове - на места с валежи и гръмотевици. Утре ще вали само в планините, а в петък - в планинските и североизточните райони. Температурите ще се повишават и в събота и неделя в повечето райони от страната ще бъдат над 25°. Ще бъде и слънчево с условия за силни гръмотевични бури в следобедните часове на втория ден, както и през нощта срещу понеделник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Официално: Нагелсман поема Байерн (Мюнхен)
Официално: Нагелсман поема Байерн (Мюнхен)
Наско Сираков обяви кога ще говори за ситуацията в Левски
Наско Сираков обяви кога ще говори за ситуацията в Левски