НОВИНИ

Монако триумфира с първата си баскетболна титла на Франция в историята

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:35, 16.06.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
монако триумфира първата баскетболна титла франция историята
Слушай новината

Баскетболният отбор на Монако спечели за първи път в историята си титлата във френското първенство, побеждавайки с 3-0 успеха във финалната серия тима на Метрополитан 92.

В третия решителен двубой момчетата на Саша Обрадович се наложиха с 92:85 след много силни финални моменти и по този начин се окичиха със златните медали за първи път, след като преди година загубиха в спора за трофея от АСВЕЛ Вильорбан.

Най-резултатни за победителите станаха Джордан Лойд и Джером Блосъмгейм, които вкараха по 22 точки и бяха с основна заслуга за успешния финален щурм на тима от Княжеството.

За "монегаските" титлата във Франция перфектният завършек на един отличен сезон, в който отбора стигна още до трофея за Купата на страната след победа на финала срещу АСВЕЛ с 90:70, а освен това баскетболистите на Саша Обрадович се окичиха и с бронзовите медали в Евролигата след победа в малкия финал срещу Барселона със 78:66.

От другата страна пък тимът на Метрополитан 92 също пропусна възможността да стигне до своята дебютна титла на Франция, като двубоят снощи по всяка вероятност бе и последният за голямата звезда на отбора Виктор Уембаняма.

223-сантиметровият французин е считан от мнозина като сигурен избор №1 в предстоящия Драфт на НБА, като заради огромния интерес към 17-годишния баскетболист мачът вчера вечер бе преместен корт "Филип Шатрие", който преди броени дни прие и финала на турнира от Големия шлем.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Щетите след поройните дъждове в Желява, Бухово и кв. "Симеоново" (Снимки)
Щетите след поройните дъждове в Желява, Бухово и кв. "Симеоново" (Снимки)
Цистерна блъсна и уби жена в Айтос
Цистерна блъсна и уби жена в Айтос