НОВИНИ

МВР ще бъде безкомпромисно срещу търговците на гласове

Александър Марков
от Александър Марков
18:20, 23.06.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Активизират се вече схемите за купуване на гласове преди изборите на 11 юли, съобщи вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков. Оказва се огромен натиск върху граждани как да гласуват в някои области в страната, обясни той.

18 дни преди изборите търговците на гласове се активизират, обясни Бойко Рашков.

"Спрямо тези лица в определен момент, който ще бъде избран, естествено, че ще се предприемат необходимите законови мерки, за да се предотврати, повтарям, извършване на престъпления против политическите права на гражданите", каза той.

Срещу търговците на гласове МВР ще бъде безкомпромисно.

"Нека всички да знаят, тези, които се занимават с такава дейност, че ние няма да останем безучастни", допълни Рашков.

Схемите за търговия с гласове и натиск върху избирателите в някои области като Смолянска, са докладвани днес на премиера и кабинета от областните управители.

"Ако някой отиде в горското стопанство, например, да си закупи дърва за огрев, друг отиде да ползва други подобни услуги - всичко това се използва за натиск върху тези лица, което е позорно явление", смята Рашков.

Правителството отпусна 10 млн. лв. за машините за гласуване. "Информационно обслужване" ще участва в поръчката на ЦИК за доставката им.

Държавното предприятие и ЦИК ще се договорят за доставката на 1637 допълнителни машини за гласуване, които ще бъдат транспортирани от Нидерландия до нас до края на седмицата.

Кабинетът смени и шефа на Държавната агенция "Електронно управление" Атанас Темелков с Красимир Симонски. Агенцията ще участва в сертифицирането на машините.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Гоце Делчев затвориха пътя към пункта "Илинден - Ексохи"
Жители на Гоце Делчев затвориха пътя към пункта "Илинден - Ексохи"
МВнР работи за нормализиране трафика на границата с Гърция
МВнР работи за нормализиране трафика на границата с Гърция