НОВИНИ

На "Уембли" затягат мерките за Англия - Италия след атентата в Брюксел

Уембли
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:50, 17.10.2023
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Европейската квалификация между отборите на Англия и Италия тази вечер на стадион "Уембли" ще се проведе при засилени мерки за сигурност с оглед на терористичния акт вчера вечерта в Брюксел, при който бяха убити двама привърженици на Швеция, информира Скай Спорт.

Припомняме ви, че във понеделник двама фенове на "Тре Крунур" бяха застреляни от тунизийски гражданин, който във видеосъобщение признава, че е член на "Ислямска държава". Терористичният акт стана причина и за прекратяването на евроквалификация между Белгия и Швеция, която се провеждаше на стадион "Крал Бодуен".

Тази сутрин се появи информация, че предполагаемият извършител и бил прострелян от органите на реда в Брюксел и по-късно е починал в болницата.

На фона на тази трагедия в белгийската столица в Лондон гарантират, че тамошните власти имат опит в справянето с "широкомащабни събития" и е въведен гъвкав план за "намаляване на вероятността от престъпления".

"Нашите служители имат опит в справянето с широкомащабни събития, свързани с обществения ред и има въведен гъвкав план за намаляване на вероятността от престъпления и безредици и осигуряване на навременна реакция при всякакви възникнали инциденти", каза главният детектив инспектор Гaри Паркър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мохамед Халаф: Постигната е договорка за отварянето на хуманитарен коридор през граничния пункт Рафа
Мохамед Халаф: Постигната е договорка за отварянето на хуманитарен коридор през граничния пункт Рафа
Сестри Стоеви отпаднаха на старта в Одензе
Сестри Стоеви отпаднаха на старта в Одензе