НОВИНИ

Надпреварата за Белия дом: Кандидатите със серия от предизборни митинги

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
07:49, 25.10.2020 (обновена)
Чете се за: 01:07 мин.
САЩ

10 дни преди изборите за американски президент, кандидатите за Белия дом активно водят своята кампания. Доналд Тръмп посети само за ден 3 от ключовите щати, а Джо Байдън срещна силната подкрепа на бившия президент Барак Обама.

Северна Каролина, Уисконсин и Охайо - Доналд Тръмп се отправи на предизборен маратон и то в част от ключовите щати, които се очаква да наклонят везните в надпреварата за Белия дом. Пред привържениците си действащият президент неколкократно изрази увереност, че ще има втори мандат и обвини лагера на Демократите, че умишлено поставят акцент върху темата за COVID-19, за да откажат част от хората да излязат да гласуват.

"Искат да удължат пандемията. Само за това говорят. Само това чувам. Включваш телевизора и COVID. Пада самолет, загиват 500 души - никой не го споменава. Само COVID. След 4 ноември повече няма да чуете нищо по тази тема", каза Доналд Тръмп, президент на САЩ.

Часове по-рано Тръмп гласува за себе си в библиотека, близо до имението му във Флорида. В същия щат беше и бившият президент Барак Обама, който участва в митинг в подкрепа на Джо Байдън. Обама заяви, че всеки президент би се затруднил с овладяването на пандемията, но и че Доналд Тръмп напълно се е провалил.

"Той казва, че вирусът вече е изчезнал в няколко щата и то такива, които в момента регистрират рекорден брой заразени. Той няма план, не осъзнава каква е реалността, не осъзнава какво се случва в страната в момента. Какво направи, когато в телевизионно интервю го попитаха какви са приоритетите му за втория мандат? Нека да ви кажа - и аз съм се кандидатирал за президент и да - добра идея е да можеш да отговориш на такъв въпрос. Добра идея е да кажеш какво искаш да постигнеш, ако бъдеш преизбран. Какво направи Тръмп ли? Ядоса се и прекрати интервюто", каза Барак Обама, бивш президент на САЩ.

Повече от 39 млн. американци вече са гласували по пощата, а 18 млн. - на място. Според последните проучвания Джо Байдън има преднина от 8 пункта в национален мащаб.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европа е вторият континент с над 250 000 жертви на коронавируса
Европа е вторият континент с над 250 000 жертви на коронавируса
1043 са новите случаи на коронавирус
1043 са новите случаи на коронавирус