НОВИНИ

Нелегалните партита в Пловдив: Глобени са посетителите и собствениците на заведенията

bnt avatar logo
от БНТ
08:56, 16.01.2021 (обновена)
Чете се за: 02:02 мин.
Регионални
Слушай новината

Нелегални партита в Пловдив бяха установени от полицията снощи. Става въпрос за общо три купона. 50 души празнували рожден ден на собственика на популярен рибен ресторант, друг купон бил организиран в заведение край река Марица, а третото парти било в нощен клуб. Глобени са посетителите и собствениците на заведенията.

В рибния ресторант полициите бяха посрещнати с викове. Гостите на нелегалното парти в покрайнините на жилищния комплекс Тракия празнуваха рождения ден на собственика на заведението. За настроението се грижеше певецът Милко Калайджиев. След подаден сигнал за нерегламентирания купон, полиция и жандармерия блокираха всички изходи на заведението и с помощта на служители на РЗИ започнаха проверка и съставиха актове на гостите и на управата на ресторанта. Собственикът на ресторанта отказа коментар.

Глобени с между 300 и 1000 лева са всичките 55 посетители за неспазване на противоепидемичните мерки и за нарушаване на заповедта на здравния министър. Собственикът на заведението има два съставени акта.

Около полунощ органите на реда и здравните инспектори посетиха още един нерегламентирано отворен ресторант край река Марица, където също е имало празненство, съобщи за БНТ директорът на областната полиция.

Съставени са 12 акта за неспазване на мерките и за нарушаване на заповедта на здравния министър. Глобите за посетителите са от 300 до 1000 лв, а за собствениците до 2000 лв. Председателят на областния кризисен щаб Дани Каназирева предупреди, че институциите ще бъдат безкомпромисни.

Проверките ще продължат съвместно с Инспекцията по труда, Агенцията по храните и пожарната.

Репортер: Росица Колева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой ще наследи канцлера Меркел?
Кой ще наследи канцлера Меркел?
552 са новите случаи на коронавирус у нас
552 са новите случаи на коронавирус у нас