НОВИНИ

Необичайно топло за февруари време

bnt avatar logo
от БНТ
21:27, 04.02.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Времето
Слушай новината

Необичайно високи за началото на февруари температури и днес и за разлика от предишните дни, вече в цялата страна, тъй като вятърът разсея мъглите дори по бреговете на Дунав и след едва 6° във Видин вчера, днес там е 14°, в София и Плевен - 17° , в Пловдив - 20°.

През нощта ще остане ветровито, но до сутринта вятърът ще отслабне и в равнинните части от страната, както и около водните басейни отново ще се образуват мъгли. Минимални температури утре ще са между 1° и 8°, максималните утре - в по-голямата част от страната - от 13° до 17°, малко по-ниски в Източна България и по Черноморието - от 10° до 12°.

Още в часовете преди обяд видимостта навсякъде ще се подобри и ще бъде не само по-топло от обичайното, но и слънчево.

Продължава затоплянето в планините. След минус 4° на Мусала днес, утре там ще бъде само градус под нулата, на Черни връх - плюс 3°, в Пампорово и Боровец около 10°. Ще бъде слънчево. Вятърът ще отслабне и ще бъде умерен, от западен.

Опасността от лавини извън обработените ски писти остава висока.

И за разлика от пролетните температури в южните части от Европа, в Русия, както и на Скандинавския полуостров продължава да вали сняг, а максималните температури ще останат отрицателни. С валежи от дъжд ще бъде много райони от Западна Европа.

Код жълто и код оранжево за значителни количества и много силен вятър е в сила утре във Франция. Предупреждение за силно намалена видимост е обявено утре навсякъде в южната ни съседка Гърция.

Със сутрешните мъгли ще бъде и у нас в събота в равнинните части от страната и около водните басейни, но в по-голямата част от страната през целия ден ще бъде слънчево.

В неделя видимостта в повече райони ще остане намалена, а в Северна и Източна България не е изключено и слабо да превали.

Топло за сезона ще се задържи и в началото на новата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Правосъдие за всеки" с пореден протест пред Съдебната палата
"Правосъдие за всеки" с пореден протест пред Съдебната палата
24 години по-късно: Протестите през зимата на 1997 г.
24 години по-късно: Протестите през зимата на 1997 г.