Непозната екзотика: Как се правят сладко и ракия от киви

от БНТ
18:41, 09.10.2020
Чете се за: 00:20 мин.
Още

От близо 30 години Димитър Главчев от Петрич се занимава с отглеждане на екзотичния плод киви. Беритбата започва сега и продължава до края на ноември.

Плодът е нетипичен за България, познат е като култура повече в Гърция. Предимството му обаче е, че не страда от болести и не са необходими препарати за отглеждането му.

Любопитна подробност е, че има мъжки и женски кивита.

Моментът за консумация на кивито обаче настъпва едва 20-30 дни след беритбата му.

Българският производител на киви се е научил да прави дори сладко и ракия от киви. Прави и ликьор, а недоволни от вкуса няма.

Автор: Ирина Николова

Гледайте още теми от страната в "България в 60 минути"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
До 20 дни ще бъдат изчистени пестицидите в Смолянска област
До 20 дни ще бъдат изчистени пестицидите в Смолянска област
Във Видин археолози проучват антична Бонония
Във Видин археолози проучват антична Бонония