НОВИНИ

Невяна Владинова пред БНТ: Доволна съм, но има какво още да се желае

невяна владинова бнт доволна съм желае
bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 18.05.2023
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Вицепрезидентът на БФХГ и водач на делегацията ни на европейското първенство в Баку Невяна Владинова коментира представянето на Стилияна Николова и Боряна Калейн в първия ден от квалификациите с обръч и топка. Стилияна Николова натрупа общ сбор от 67.450 (32.850 на обръч и 34.600 на топка) и заема временно първо място в класирането. Втората ни представителка Боряна Калейн събра сбор от 66.700 (33.450 на обръч и 33.250 на топка) и заема втора позиция.

"Доволна съм. Разбира се има какво още да се желае, показаха една стабилна игра, един добър старт, и двете не направиха абсолютно всичко заложено в съчетанията си, но и двете имаха адекватни реакции, така че се радвам, че се овладяха. Това ще им даде още мотивация утре да бъдат още по-силни и в събота да се представят възможно най-добре", заяви Владинова пред камерата на БНТ.

С оценка от 34.600 (D. 18.000; A. 8.400; E. 8.200) на топка Стилияна Николова е на първа позиция в класирането на този уред.

Невяна Владинова коментира и подадената контестация за оценката на Стилияна Николова на обръч, където българката бе класирана на трета позиция.

"Не показаха раздробената оценка и ние нямаме представа къде точно не са и дали това, което заслужава. Подадохме контестация, защото крайната и оценка е много ниска в трудносттта, смятаме че има някакъв проблем", заяви Владинова.

След подадена контестация оценката на Николова на обръч остана непроменена от 32.850 (D. 16.500; A. 8.300; E. 8.100) и тя остана на трета позиция в класирането до момента.

Вчера ансамбълът на България за девойки спечели два златни медала на финалите на отделните уреди на европейското първенство в Баку. Така националките завършват отличното си представяне на шампионата с три отличия - две титли и сребро в многобоя.

"Това е изключителен успех за девойките. Със сигурност смея да твърдя, че ние и Израел сме двата най-класни отбора. Виждам колко много са мотивирани и вярвам, че на вълната на тази емоция ще успеят да се подготвят още по-добре за световното първенство", коментира Владинова в ефира на БНТ 3.

Тя увери, че ансамбълът жени, който пристигна тази сутрин в Баку, е подготвен за шампионата. "Толкова много сме работили, вярваме в тях, сигурни сме, че когато трябва ще бъдат най-добри", обясни Невяна Владинова.

Вижте цялото интервю във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стилияна Николова поведе в квалификацията за индивидуалния многобой на европейското първенство в Баку
Стилияна Николова поведе в квалификацията за индивидуалния многобой на европейското първенство в Баку
Томас Бах в НСА: Щастлив съм да се завърна в моя университет
Томас Бах в НСА: Щастлив съм да се завърна в моя университет