НОВИНИ

Никола Миротич се изказа ласкаво за Александър Везенков

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:28, 08.03.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
никола миротич изказа ласкаво александър везенков
Слушай новината

Една от звездите на баскетболния Барселона Никола Миротич се изказа много ласкаво за най-добрия български състезател Александър Везенков и дори прогнозира, че именно лидерът на гръцкия Олимпиакос ще бъде определен за най-полезен играч през този сезон в Евролигата.

Вчера вечерта в Пирея Миротич и Везенков се изправиха един срещу друг на паркета за втори път през кампанията, като в крайна сметка победата отиде при гръцкия тим след успех със 77:70.

След двубоя пък черногорецът с испански паспорт определи Александър Везенков като "най-ефикасния баскетболист" през сезона и го похвали за неговото постоянство.

"Да, той го заслужава за начина, по който играе за начина, по който отборът се представя. Няма съмнения. Той е най-ефикасният баскетболист този сезон. Чух доста хора да казват – Майк Джеймс. Без съмнение той е невероятен състезател, но виждате колко постоянен е Везенков. Във всеки мач. Начинът, по който създава положения. Впечатляващ е. За мен няма лесни точки, не съществува такова нещо. Трябва да си ги спечелиш, а той го прави. Много е умен. Освен това е и най-добрият борец в турнира, което е невероятно. Ако продължава по този начин, за мен той със сигурност ще спечели наградата за най-полезен играч", заяви най-полезният играч в Евролигата за миналия сезон.

Миротич, чиято кариера премина и през тимовете на Чикаго Булс, Ню Орлиънс Пеликанс и Милуоки Бъкс в НБА, разкри още и какво е казал на Везенков след двубоя между Барселона и Олимпиакос във вчерашния ден.

"В края на мача му казах, че най-полезният играч (MVP) винаги се появява накрая и да продължава да работи по този начин, а той ми отвърна, че се учи от миналогодишния MVP. Много се радвам за него", коментира Никола Миротич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Национална стачка в Гърция: Протест срещу проблемите в жп транспорта
Национална стачка в Гърция: Протест срещу проблемите в жп транспорта
Димитър Стоянов: Всяко искане на Украйна се разглежда в съответствие с нашите възможности
Димитър Стоянов: Всяко искане на Украйна се разглежда в съответствие с нашите възможности