НОВИНИ

Николай Нанков, ГЕРБ: Ако ние бяхме номинирали председател на АПИ, той щеше да поеме отговорност

bnt avatar logo
от БНТ
21:32, 15.04.2022
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

"По въпроса с пътните фирми, винаги сме имали конструктивни предложения, но последната година не бяха възприемани. Позицията ни по темата беше категорична. Това решение е в патримониума на изпълнителната власт, визирам АПИ, Регионално министерство. Това заяви Николай Нанков от ГЕРБ в студиото на "Панорама".

Интересът на ГЕРБ, особено за подобни важни казуси като избора на гуверньор на БНБ, винаги е в интерес на обществото. Когато ние взимахме подобно отговорно решение, избрахме за гуверньор Димитър Радев, признат на европейско и световно ниво. Нашият интерес винаги е бил устойчивост на банковата система, ясен курс към еврозоната, каза той.

"Ако ние, от коалиция ГЕРБ-СДС, бяхме номинирали председател на управителния съвет на АПИ, той щеше да подпише и да поеме своята отговорност“, добави Нанков.

По повод изборът на управител на БНБ Нанков коментира:

"Изборът на гуверньор, дай Боже да бъде с качествата на Димитър Радев, е изцяло в правомощията на сегашната коалиция. Предполагам, че колегите не са успели, особено "Продължаваме промяната", да намерят някой близък, кум, съпруг, тъст и т.н. с неговите качества или с по-добри такива. Поради това сме свидетели на тази ситуация за пореден път."

Само ПП и ДПС подкрепиха Каримански за управител на БНБ в пленарна зала

По думите на Нанков едно бъдещо служебно правителство при сегашното състояние на фискалния резерв едва ли ще бъде най-доброто за страната.

"Но също така не знам не е ли по-лошо за държавата - това правителство, което не само е на радиоактивни отношения помежду си вътре в коалицията, но в последните седмици става радиоактивно и за цялото общество и държавата", добави той.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Панорама"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Иванов: Избори сега биха тласнали страната в неочаквана посока
Христо Иванов: Избори сега биха тласнали страната в неочаквана посока
Ден на отворените врати в Народното събрание утре
Ден на отворените врати в Народното събрание утре