НОВИНИ

Топло за сезона и утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:05, 15.04.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

След почти летните температури днес, в неделя се очаква рязко и съществено застудяване и проливни валежи от дъжд. Ще има и райони със сняг. Ще се образува и снежна покривка.

Утре ще остане все още топло за сезона, с температури между 19° и 24°, но облачността ще се увеличава и след обяд и вечерта главно в западната половина от страната, ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - умерен северозападен вятър.

В планините облачността ще се увеличи и след обяд ще има превалявания от дъжд, само по най-високите части - от сняг. Вятърът ще бъде умерен от северозапад.

И утре в по-голямата част от Европа, ще бъде слънчево, а на Британските острови и Пиринеите – и по-топло от обичайното за сезона.

И на Балканите температурите ще останат по-високи от типичните за средата на април, но в северозападната половина от полуострова ще започнат превалявания от дъжд.

У нас в неделя се очакват повсеместни валежи. Ще е ветровито, а с понижението на температурите в следобедните часове и през нощта срещу понеделник по високите полета на Западна България и в Предбалкана дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. Ще има условия да се образува и задържа снежна покривка.

В понеделник и вторник валежите ще продължат. В сряда ще започне затопляне, което според по-дългосрочните прогнози ще продължи и през следващите дни, но сутрин ще остане студено с температури в някои райони около и малко под нулата.

В празничните дни около Великден температурите ще са доближат до обичайните за сезона, но времето ще бъде твърде променливо - ще има и слънчеви часове, но и повишена вероятност за валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Караджов: Има криза в управлявящата коалиция, тя не е в състояние да взима решения
Министър Караджов: Има криза в управлявящата коалиция, тя не е в състояние да взима решения
Нефтохимик поведе в полуфиналната серия срещу Монтана
Нефтохимик поведе в полуфиналната серия срещу Монтана