НОВИНИ

Николай Желязков: Доволен съм от представянето ни в Нови Сад, одготовката се движи според предвиденото

николай желязков доволен съм представянето сад одготовката движи предвиденото
Снимка: ВК Левски
bnt avatar logo
от БНТ
18:33, 29.09.2023
Чете се за: 04:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на волейболния Левски Николай Желязков даде интервю за клубния сайт след доброто представяне на неговия тим и триумфът в турнира в памет на именитите сръбски волейболисти Жарко Петрович и Радован Дабич, който се проведе в Нови Сад миналата седмица.

Надпреварата беше част от подготовката на "сините" за новия сезон, като на практика на сръбска земя те изиграха първите си контроли, а наставникът Желязков сподели, че е доволен от видяното и заяви, че всичко се движи според изготвения от него план.

"Участвахме в един наистина силен турнир. Изправихме се срещу добри отбори в различен етап на подготовката си. За нас това бяха първи контроли. Смятам, че показахме много добри неща за фазата, в която сме ние. Естествено, имаше и слабости. Като цяло мога да кажа, че съм много доволен от представянето в турнира , а и въобще от желанието и старанието, което момчетата демонстрират в целия тренировъчен процес", започна българският специалист.

"Със сигурност в Нови Сад бяха показани позитивни неща. Като минуси мога да посоча все още липсата на достатъчно напасване към автоматизмите на играта ни от страна на новите момчета в състава. Това са Майкон Морейра, Кристиян Титрийски, Преслав Петров и Дамян Колев. Нормално е трябва им още време. Също така на моменти видях повече напрежение, отколкото ми се иска. Това също може да бъде поставено в графата „нормално”, но не трябва да е оправдание. Турнирът в Нови Сад даде насока какви корекции трябва да направим. Като цяло обаче подготовката се движи според предвиденото от мен", продължи той.

Треньорът на Левски говори и за новото попълнение в редиците на своя тим - бразилския център Майкон.

"Той пристигна от Бразилия не в най-добрата кондиция. В началото му беше доста тежко. В Нови Сад определено се представи над очакванията ми. Не говоря за статистиката. Показа много добри неща. Трябва някои негови навици да се променят и да се напаснат към играта на отбора. Работим върху това. Майкон може да бъде много полезен във всички елементи на играта. Определено е комплексен състезател. Ще ни даде голямо спокойствие на този пост при пълна адаптация", коментира Желязков.

Бившият селекционер на националния отбор говори още и за отсъствието от лагера на младия разпределител Симеон Николов, който в момента е част от представителния ни тим, който ще играе на олимпийската квалификация в Китай.

"Няма как това да не ни се отрази негативно. Бях планувал Мони да е с нас през цялата подготовка. Това обаче не се осъществи след викането му на пожар в първия отбор на България. Сега с нас е Виктор Жеков, който се старае и помага много. Иначе смятам, че имаме двама титулярни разпределители. Да, миналия сезон Мони игра повече от Стоил Палев, но двамата са равностойни изпълнители. Стилът им е различен, което ни помага да имаме вариативност", завърши Николай Желязков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма да има повече дългосрочни договори за въглищните централи
Няма да има повече дългосрочни договори за въглищните централи
Проходът на републиката е блокиран, протестиращите ще останат и през нощта
Проходът на републиката е блокиран, протестиращите ще останат и през нощта