НОВИНИ

Николай Желязков пред БНТ: Поставихме си високи цели, класирането ни за финал беше очаквано (ВИДЕО)

Старши треньорът на волейболния Левски Николай Желязков, заедно с един от най-добрите играчи в отбора Владимир Гърков, гостуваха в предаването „Арена спорт“ по БНТ.

Желязков и Гърков в Арена спорт
bnt avatar logo
от БНТ
12:59, 28.04.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на волейболния Левски Николай Желязков, заедно с един от най-добрите играчи в отбора Владимир Гърков, гостуваха в предаването „Арена спорт“ по БНТ. Те коментираха приключилата преди дни финална серия в първенството срещу ЦСКА, която „сините“ спечелиха с 3:0 победи, както и други актуални теми.

„С оглед на показаното заслужено спечелихме. Когато дойдох в Левски в началото на годината поставих задача, че ако не спечелим купа тази година, сезонът ще е провален. Поставихме си високи цели. Със спечелването на Суперкупата успяхме да повишим увереността в отбора. За мен класирането ни за финала беше очаквано. Вярвах, че можем да го постигнем“, коментира Желязков.

Треньорът похвали и финалистите от ЦСКА за показаната игра.

„ЦСКА миналата година направи много силни плейофи. Тази година успя да стигне до финала. ЦСКА играе силен и стойностен волейбол. Адмирации за тяхната игра“, каза треньорът на „сините“.

Желязков коментира и очакванията си за следващия сезон.

„Лично аз съжалявам, че ВК Левски няма да може да обере още няколко години труда на тези момчета, които ще ни напуснат, но няма как да ги спрем. Би било прекрасно ако можем да продължим да работим с този състав, но такъв е животът, пожелавам им успех. Ще се опитаме да направим най-доброто за клуба. Предстои ни участие в Шампионската лига, което е върха на волейболния спорт в Европа. Това е много сериозно състезание“, анализира Желязков.

Тайната на успеха на Левски разкри и Владимир Гърков, който беше избран за MVP на финалите.

„Бяхме много мотивирани да спечелим серията и да се докажем. Млади момчета сме. Мотивацията беше една от причините да затворим серията (с ЦСКА) в три мача. За повечето от нас това беше първи финал и имаше много напрежение. Това беше една от причините за колебливото ни начало. След това се отпуснахме и дадохме всичко от себе си“, каза Гърков.

„Много успешен сезон за нас, играхме на три финала, представихме се добре в Европа. Най-радостното е, че успяхме да напълним залата. Най-големият победител в такива мачове е публиката. Оставам в Левски и през следващия сезон, участието в Шампионската лига много ме мотивира и искам да се докажа“, добави Гърков.

Цялото гостуване на Николай Желязков и Владимир Гърков гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празнуваме Цветница! Църквата почита празника Вход Господен в Йерусалим
Празнуваме Цветница! Църквата почита празника Вход Господен в Йерусалим
Дъждовно време утре в някои райони на страната
Дъждовно време утре в някои райони на страната