НОВИНИ

Николай Желзяков: Оптимист съм за представянето на България на Световното по волейбол

николай желзяков оптимист съм представянето българия световното волейбол
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:27, 14.08.2022
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за мъже Николай Желязков коментира представянето на „лъвовете“ по време на контролните срещи със Сърбия преди началото на световното първенство през септември в Полша и Словения. „Трикольорите“ загубиха първата проверка, а във втората завършиха наравно с „плавите“.

Желязков заяви, че е доволен от представянето на националите ни в мачовете, но разкри сериозен проблем в състава ни. Един от лидерите на отбора Тодор Скримов е с контузия на крака и не се знае дали ще може да вземе участие в предстоящия Мондиал.

„За мен мяха много важни и полезни мачове. Отстъпваме в изпълнението на начален удар и това беше основната причина да загубим първия двубой. Доста сме тренирали този елемент и в оставащото до световното първенство време ще продължим да го усъвършенстваме. Има грешка и грешка. Когато я правим при първи начален удар, тежи много. Сърбите правиха един-два аса и след това бъркаха. Разбирам, че има такива моменти. В тези мачове така се получи. Ако гледаме играта като цяло, превъзхождахме съперника в много елементи. Затова и у мен има голяма доза оптимизъм. Тренирахме много сериозно в Самоков и съм доволен от всички. Като цяло играта ни беше добра. Имах възможността да използвам всички състезатели с изключение на Тодор Скримов. Той има проблем с крака и ще му се направи ядрено-магнитен резонанс. Дано травмата не е тежка и Тошко да участва на световното първенство“, коментира националният селекционер Николай Желязков.

От понеделник националите ще се готвят в зала „Христо Ботев“ и така ще е до заминаването за Полша. В събота предстои двустранна тренировка с тима на Канада. А в следващите два дни ще играем 2 контроли срещу този съперник.

„В последната седмица работата е много и е може би най-важната. Трябва да се научим да атакуваме противниците с начален удар“, обобщи Желязков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заловиха шофьора беглец, предизвикал няколко катастрофи на пътя Созопол - Бургас
Заловиха шофьора беглец, предизвикал няколко катастрофи на пътя Созопол - Бургас
Затруднено е движението по магистралата между Шумен и Варна (ВИДЕО)
Затруднено е движението по магистралата между Шумен и Варна (ВИДЕО)