НОВИНИ

Нови подробности: Испанският гражданин убил съпругата си в присъствието на трите им деца

bnt avatar logo
от БНТ
15:36, 16.12.2021
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

От Областната дирекция на МВР в Разград оповестиха подробности за извършеното тежко престъпление - убийство на жена, след като по-рано бяха открити части от трупа на жертвата. Задържан е нейният съпруг - 44-годишен испански гражданин.

Мъжът на име Пабло Санчес е твърдял първоначално, че не е бил в жилището им в квартал "Бели Лом" към момента на изчезването на съпругата му, но версиите му са били оборени от видеонаблюдението в района. На по-късен етап той си е признал, че е убил съпругата си Силвия Петрова и е заровил части от тялото й на 4 места на изхода на Разград към жп гарата на града.

Деянието е извършено в нощта на 10 срещу 11 декември, като през това време в жилището са били и трите деца на Пабло и Силвия.

Оказва се, че 44-годишният мъж всъщност е роден в Мексико, но е с испанско гражданство. Работел е на летището в Тенерифе и беше описан от прокурор Тодоров като ерудиран и съвременен млад човек, вегетарианец и антиваксър.

В Испания има 5 регистрирани сигнала срещу него за насилие срещу жени. 4 от тях са от Силвия, а един от жена, с която е живял преди това.

Откакто семейството живее в блок "Трапезица" в Разград обаче няма подобни сигнали. Съседите им дори споделят, че често са ги виждали заедно с трите им деца да се разхождат или да карат велосипеди.

Все още се изясняват причините за убийството, като разследването се води под наблюдението на Окръжна прокуратура - Разград. Очаква се утре, 17 декември, Окръжният съд в града да разглежда и постоянната мярка на задържания първоначално за 72 часа Пабло Санчес.

Репортер: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекорден брой журналисти са задържани през 2021 г.
Рекорден брой журналисти са задържани през 2021 г.
Отлагат още един мач от Висшата лига
Отлагат още един мач от Висшата лига