НОВИНИ

Новият треньор на Ботев Пд: Десетото място на тима е "незаслужено"

Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) Бруно Балтазар заяви, че десетото място на тима в класирането на Първа лига след есенния дял от първенството е
Снимка: Фейсбук страница на ПФК Ботев Пд
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:35, 10.01.2023
Чете се за: 06:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият старши треньор на Ботев Пд Бруно Балтазар заяви, че десетото място на тима в класирането на Първа лига след есенния дял от първенството е "незаслужено" и не отговаря на реалните качества на футболистите в състава. Португалският специалист даде първата си пресконференция начело на "жълто-черните" и обеща да подобри представянето на "канарчетата", както и че ще изгради връзката между представителния отбор на Ботев и академията на клуба. На брифинга присъства и капитанът на отбора Тодор Неделев.

"Много съм впечатлен от условията и инфраструктурата, която има тук. Изгледах мачовете на отбора през сезона до момента. След като вече се запознах с играчите и качествата им, мога да твърдя със сигурност, че десетото място в класирането е неприемливо за клуб като Ботев. То не отговаря реално на качеството на футболистите, с които разполага отбора. Ние, като спортно технически щаб, поемаме отговорността да променим това. Планът ми е клубът да се развива, за да може да го изведем на следващото ниво, а това може да стане само с победи и успешни резултати. Това е единственото, върху което съм фокусиран за момента. Целта ми е да променя настоящата ситуация, колкото може по-бързо. Сезонът е дълъг и все още имаме шанс да се борим за място в европейските клубни турнири, което със сигурност е една от основните ни задачи. Играчите и отношението им към тренировките ми дават увереност да твърдя, че нещата за Ботев ще се подобрят в най-близко бъдеще. Сега ни предстои важен лагер в Дубай, където ще срещнем класни съперници", започна Балтазар.

Новият старши треньор на Ботев разкри каква е неговата футболна философия и призна, че обмисля смяна на тактическата постройка на тима за пролетния дял на първенството.

"През миналия сезон, когато бях треньор в САЩ, за първи път опитах да играя със системата 3-4-3 и това се оказа много успешно. Тази тактическа формация може да се промени и на 3-5-2, както играеше Ботев до момента, но в процеса на подготовката ще видим коя постройка би била най-подходяща за тима, с оглед и на изпълнителите. Искам да наложа моя стил на игра, спрямо философията, която изповядвам. Харесва ми отборът ми да контролира топката и да играе с висок интензитет, за да може когато загуби притежанието, да може да си го върне възможно най-бързо. Най-важното е тимът ми да има добра психологическа нагласа и ясна идея как да играе. Това, което ще видите в приятелските мачове, ще е същото, както и в официалните. Има много качество в младите играчи, които са част от нашия състав. Ако проверите треньорската ми кариера, ще видите, че аз често давам шанс на младите състезатели. За мен класата няма паспорт, но съм тук с ясната идея, че имам отговорност да развивам българските таланти, но не съм и магьосник. Ако имаме петима като Тодор Неделев, ще ги развиваме, но ако няма – няма как нещата да се случат от само себе си. Едно нещо е сигурно – аз и щабът ми ще изградим тази връзка между първия отбор и академията и ще следим изкъсо развитието на играчите в школата на клуба", коментира португалският специалист.

Бруно Балтазар заяви, че към момента не може да даде конкретна информация относно трансферите в Ботев и коментира завръщането в игра на капитана Тодор Неделев.

"Радвам се да видя как Тодор Неделев се завръща стъпка по стъпка към най-добрата си форма. Не мисля, че има нужда да ви обяснявам колко важен играч е той за нашия клуб и за националния отбор на България. Говорихме с него и му обясних, че със сигурност няма да почувствам съпричастност към клуба, каквато има той, но аз също като него желая да печелим всеки мач", завърши Балтазар.

Тодор Неделев изрази желанието си да се завърне в игра още в контролната среща срещу третодивизионния Гигант (Съединение).

"Стартирахме добре подготовката. Чувствам се отлично. Впечатлен съм от старши треньора и помощниците и за мен е удоволствие да работя с тях. Тренираме усилено, готвим се на сто процента. Надявам се да се сработим добре на лагера в Дубай. Имаме контроли с много силни противници и целта ни е да сме във форма за пролетния дял от първенството. Подготвям се наравно със съотборниците ми още от края на миналата година, но с ръководството и щаба решихме да не рискуваме със здравето ми и да не прибързваме със завръщането ми в игра. Трябва да мина още един допълнителен преглед при неврохирург, за да получа уверение, че мога да играя. Надявам се да взема участие още в контролата с Гигант (Съединение)", заяви Неделев.

Спарингът между Ботев и Гигант е в петък (13 януари) от 16:00 часа, като двубоят ще се играе в две полувремена от по 30 минути.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Златният гьол" на границата става държавна дейност
"Златният гьол" на границата става държавна дейност
Прокуратурата в София даде на съд жена, присвоила незаконно над 40 000 лева
Прокуратурата в София даде на съд жена, присвоила незаконно над 40 000 лева