НОВИНИ

Облачно време, на места с валежи и гръмотевици

bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 07.04.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат съществено по-ниски, в сравнение с вчера, между 13° и 18°, по Черноморието – от 8° до 12°. В следобедните часове в почти цялата страна ще бъде облачно, на места с валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен, на морския бряг – все още южен вятър.

През нощта валежите навсякъде ще спрат, но ще остане ветровито, с умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури утре ще бъдат между 5° и 10°. До сутринта облачността ще се разкъса и намалее и през деня ще преобладава слънчево време. Температурите отново ще се повишат и максималните ще са между 19° и 24°, по Северното Черноморие – около 17 - 18°. Ще духа умерен, в североизточната половина от страната – силен вятър от запад-северозапад.

И в планините ще бъде много ветровито. Ще духа умерен, по билата – силен вятър с посока от запад-северозапад. Ще е предимно слънчево, а температурите ще се повишат с няколко градуса и максималните в курортите ще са между 7° и 13°. Висока остава опасността от лавини извън обработените писти в ски-зоните.

В много райони от континента ще има валежи, по-значителни и придружени от гръмотевици във Франция, Южна Германия, Швеция и Финландия. Температурите в европейските столици ще бъдат в широки граници – от 2° в Стокхолм до 24° в Атина.

У нас в събота ще бъде слънчево и още по-топло с максимални температури между 22° и 27°. В неделя се очаква силен вятър и валежи, на места интензивни и значителни по количество, придружени в следобедните часове и от гръмотевици. Температурите ще се понижат, по-съществено в западните райони от страната. В началото на новата седмица ще бъде слънчево, но ще остане хладно за сезона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Конфискуваха имоти на Янко Попов - Туцо от Килърите
Конфискуваха имоти на Янко Попов - Туцо от Килърите
Младеж без книжка причини тежка катастрофа на пътя Разград - Исперих (Снимки)
Младеж без книжка причини тежка катастрофа на пътя Разград - Исперих (Снимки)