НОВИНИ

Кандидатите за управител на БНБ остават двама

bnt avatar logo
от БНТ
12:10, 07.04.2022
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Кандидатурите на Андрей Гюров и Любомир Каримански остават в надпреварата за шеф на БНБ.

От "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ" очакват залата да определи кой да остане начело на БНБ. Смятат, че това не е проблем за коалицията.

Слави Трифонов: Петков да ревизира отношението си към Северна Македония и към избора за шеф на БНБ

По повод вчерашния пост на Слави Трифонов от "Продължаваме промяната" заявиха, че няма задкулистни договорки, от "Има такъв народ" обаче смятат, че ако се даде прибързано зелена светлина на Република Северна Македония за преговори, това може да разклати коалицията.

Коалицията реши да излезе с две номинации за избор на гуверньор, така че в момента няма напрежение, двамата кандидати са си представили своите концепции, заяви Андрей Гюров, председател на ПГ на "Продължаваме промяната".

Възможно ли е премиерът Кирил Петков да е поемал ангажимент за вдигане на ветото за присъединяване на РСМ?

На този етап темата не е на масата, обсъждат се варианти, знаете, че има ясна заявка, че преговорите ще продължават с отчитане на ангажиментите, които сме поели, без да правим промени в позицията... Задкулисни разговори няма, показали сме още от самото начало на тази коалиция, че разговорите се водят открито, с аргументи, заяви Гюров.

Избирането на управител на БНБ трябва да стане по демократичен начин в пленарна зала, пленарната зала ще избере гуверньора, дали ще се казва господин Каримански или Гюров, пленарната зала решава, нито ще си тръгнем, нито ще бъдем обидени, ако другият кандидат спечели, това е в позиция на всички народни представители. Но казуси с търгуването на национални интереси категорично застрашават отношенията в една такава коалиция, заяви Станислав Балабанов, ПГ на ИТН.

Имате ли доказателства, че премиерът води задкулисни разговори?

Това, което каза г-н Трифонов вчера, е ясно доказателство, аз го потвърждавам, вашите въпроси трябва да са насочени не към мен или нашите колеги, а към съответните лица, които Трифонов цитира в своя пост, допълни Балабанов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредно напрежение в коалицията - този път заради АПИ
Поредно напрежение в коалицията - този път заради АПИ
Жозе Моуриньо за изкуствения терен на Будьо/Глимт: Това е друг спорт
Жозе Моуриньо за изкуствения терен на Будьо/Глимт: Това е друг спорт