НОВИНИ

Опасно горещо ще бъде и утре

bnt avatar logo
от БНТ
13:25, 23.07.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Лятото е в разгара си - още от сутринта температурите са над 20 градуса, като към 9.00 часа в Плевен и Враца термометърът отчете 27 градуса.

Предупреждение за опасно високи температури е в сила днес за цялата страна. В областите с оранжев код ще е между 38° и 40°, а в тези със жълт между 34° и 37° .

В следобедните часове в крайните източни райони ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

Утре районите с температури, доближаващи 40 градуса ще са повече - предупреждение от втора степен е обявено за 19 области.

На места в западните и централните райони на Дунавската равнина е възможно температурите да са и по-високи, но по-късно през деня със слаб, в Дунавската равнина умерен северозападен вятър слабо ще се понижат. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места в Западна България ще превали.

Лека прохлада ще носи вятърът по морския бряг. Денят там ще е слънчев с температури около 28° - 30°. Температурата на морската вода е 24 - 25°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините утре ще има и купести облаци и в масивите от Западна България ще превали. Ще духа умерен вятър от север-северозапад.

В понеделник температурите ще се понижат. Времето ще бъде предимно слънчево, следобед, в източните и планинските райони - с превалявания. В сряда и четвъртък ще превали и прегърми над Югозападна България.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2000 години назад: Възстановка показва бита на древните жители на днешния град Девня
2000 години назад: Възстановка показва бита на древните жители на днешния град Девня
ЦСКА 1948 се подсили с Парвиз Умарбаев
ЦСКА 1948 се подсили с Парвиз Умарбаев