НОВИНИ

Опасно силни ветрове в почти цялата страна

bnt avatar logo
от БНТ
12:53, 07.04.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде много ветровито. Предупреждение за опасно силни пориви, със скорост до 80 - 90 км/ч, е обявено в почти цялата страна. По бреговете на Дунав вятърът вече се усили.

Със силния вятър от северозапад ще продъжи да нахлува по-студен въздух и с понижението на температурите на места в Северна и Западна България дъждът вече се примесва със сняг. По-значителни валежи, но от дъжд, се очакват в югоизточните райони, особено в област Бургас.

Максималните температури днес ще бъдат в много широки граници около 18° в Югоизточна България, където вятърът все още е от югозапад и не повече от 6° по високите полета на Западна България.

През нощта ще остане много ветровито. Ще продължи да вали все още главно в югоизточната половина на страната, и предимно дъжд, в Лудогорието и в планинските райони сняг. Минималните температури ще са от минус 2° до 4°.

Ветровито ще бъде и утре, с умерен, временно силен северозападен вятър, който ще отслабне едва в края на деня. Облачността ще е променлива, по-често значителна и на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. Максималните температури ще са между 6° и 11°.

Ветровито време и в планините, със силен, вече и там северозападен вятър. Ще има променлива, по-често значителна облачност, на отделни места с превалявания от слаб сняг. Максималните температури в курортите ще бъдат под нулата - от минус 2° до минус 4°, на Алеко - минус 9°.

Средиземноморският циклон, причина за валежите и у нас, ще се изнася на изток, и утре ще продължи да вали все още само в източните райони от Балканите. Валежи ще има в много райони от Централна и Източна Европа, както и на Пиринеите. На Британските острови и във Франция ще бъде предимно слънчево.

В петък вятърът ще отслабне. Ще се задържи все още сравнително студено, особено сутринта - с температури под нулата. На места в Източна България ще превалява слаб дъжд, а в планините е възможно да прехвърча сняг. През следващите дни ще преобладава слънчево време, а температурите ще се повишават.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Желязков за Летище София: Плащанията нито се опрощават, нито се намаляват
Росен Желязков за Летище София: Плащанията нито се опрощават, нито се намаляват
НБА - резултати
НБА - резултати