НОВИНИ

САЩ се нарежда сред първенците по ваксинация

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:41, 07.04.2021
Чете се за: 01:40 мин.
По света
Слушай новината

Масовата ваксинация с САЩ ще започне на 19 април, а не - както беше планирано - на 1 май. Това заяви президентът Джо Байдън.

Това става възможно благодарение на усилията на цялото управление - демократи и републиканци, подчерта Байдън.

В страната могат да се ваксинират всички, навършили 18 години, въпреки че вече се правят изпитвания на препарати на лица под 16-годишна възраст.

Повече от 80% от учителите и училищният персонал вече са ваксинирани. Байдън обаче предупреди, че страната все още е далеч от финалната права в борбата си с вируса. И една от причините за това е разпространението на мутациите на COVID-19.

Байдън: САЩ ще споделят ваксините с други страни

"Трябва да подсилим и да разширим усилията на правителството в цялата страната и да се подготвим да победим истински този вирус. Това и правим - осигуряваме достатъчно ваксини, мобилизираме повече хора, които да имунизират, създаваме на повече центрове за ваксинация. Сега, средно на ден, се поставят около 3 милиона дози, това са повече от 20 милиона седмично. Преминахме границата - 150 милиона ваксини, за 75 дни - първите 75 дни на моята администрация. Сега сме на път да постигнем зададената цел - 200 милиона дози в първите 100 дни от управлението ни", каза президентът на САЩ Джо Байдън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отлагат с няколко дни старта на Ролан Гарос 2021?
Отлагат с няколко дни старта на Ролан Гарос 2021?
Контрабандни цигари за 11 000 лв. иззе полицията в Пловдив
Контрабандни цигари за 11 000 лв. иззе полицията в Пловдив