НОВИНИ

Остри реплики в парламента по повод 9 септември

bnt avatar logo
от БНТ
17:40, 09.09.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Атанас Атанасов от "Демократична България" призова за покаяние. В отговор Александър Симов от БСП каза, че родителите на депутати от ДБ са членували в БКП. В знак на протест цялата парламентарна групата ДБ напусна залата.

"През 2000 г. Народното събрание прие закон, който обяви комунистическия режим за престъпен, макар и този закон да е декоративен, в него са изредени редица престъпления, извършени по отношение на цели групи от българското население, хора са преследвани заради своите убеждения и своя произход", заяви Атанас Атанасов, от парламентарната група на ДБ.

"Половината депутати тук са деца на старата номенклатура и вашите родители и довечера ще празнуват и оттук нататък всяко изречение от ДБ трябва да го възприемаме като карикатура", заяви Александър Симов от "БСП за България".

"В нашата парламентарна група няма деца на партийни величия. Аз съм бил в група, в която учих с техни деца и Корнелия Нинова го знае добре. Някои от тях имаха охрана долу на входа, домашни прислужници. Така че 9 септември е черна дата в българската история", заяви Тошко Йорданов, председател на групата на "Има такъв народ".

"Не милвайте паметника на Тодор Живков в Правец, не му разтривайте ушите. Нищо добро няма да получим за бъдещето от това, че се разделяме за миналото. Хората трябва да могат да си простят", заяви Арман Бабикян от ИБГНИ.

"Призоваваме за смирение. Смирете се пред паметта на нашите предци и пред паметта на жертвите. Смирете се в името на България", призова Петър Николов от ГЕРБ-СДС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Млада жена, израснала в дом и под запрещение, помага на други като нея
Млада жена, израснала в дом и под запрещение, помага на други като нея
Бургас с проект за нов амфитеатър
Бургас с проект за нов амфитеатър