НОВИНИ

Откраднаха две кутии с дарения от магазини във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
20:55, 29.10.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Кражба предизвика възмущение в социалните мрежи. Две дарителски кутии бяха откраднати от хранителни магазини във Варна, само за няколко дни.

Последният случай станал посред бял ден. Парите са били за лечението на дете от квартала. До момента извършителят не е заловен.

Кражбата на дарителската кутия станала по обяд. Продавачите разговаряли встрани и не забелязали какво се случва. След като видели, че кутията я няма, веднага сигнализирали в полицията. Охранителните камери са записали млад мъж, който слага маска на лицето си, влиза в магазина, поставя торбичка върху кутията с даренията и я отмъква.

"Личи си, че е бил професионалист, добре облечен, спортен тип, работил е професионално, но не успях да го позная, защото беше с качулка, не се виждаше лицето му".

Александър Иванов всяка сутрин зарежда магазина с хляб. Разбрал за случилото се и възмутен от наглата постъпка, качил клипа във фейсбук.

"Законите трябва да бъдат променени, защото се чувства една безнаказаност!", смята той.

Парите от даренията в откраднатата кутия са били за лечението на болно дете.

От полицията във Варна съобщиха, че извършителят все още се издирва и че подобен случай е имало само преди дни в друг хранителен магазин. Там крадецът също е записан от охранителните камери, но мъжът е друг и засега няма данни за връзка между двата случая.

Репортер: Петя Иванова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В търсене на будители: Да бъдеш майка на четири деца
В търсене на будители: Да бъдеш майка на четири деца
Разкриват ново COVID отделение с 40 легла в Бургас
Разкриват ново COVID отделение с 40 легла в Бургас