НОВИНИ

Партизан победи Реал Мадрид, масов бой беляза мача

партизан победи реал масов бой беляза мача
bnt avatar logo
от БНТ
07:48, 28.04.2023
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Масово сбиване беляза края на втория мач от четвъртфиналната серия между Реал Мадрид и Партизан в Евролигата, който се проведе на испанска земя в "УиЗинк Сентър".

Срещата бе прекъсната 1 минута и 40 секунди преди края след сбиване между играчите на двата отбора. Резултатът до този момент бе 95:80 в полза на сръбския гранд.

Всичко започна от грубо нарушение на Серхио Люл срещу Кевин Пънтър, който отвърна на съперника си.

Тогава настана абсолютен хаос на игрището, като състезателите на двата отбора се нахвърлиха едни срещу други, а най-скандален бе инцидентът между Гершон Ябуселе и Данте Екзъм, при който крилото на мадридчани използва хватка от бойните изкуства, за да събори своя съперник. На момента Ябуселе и Пънтър бяха дисквалифицирани от мача, а реферите се нуждаеха от около 20 минути, за да вземат решение за допълнителните наказания. Така в крайна сметка срещата не завърши заради факта, че двата отбора нямаше да разполагат с нужния брой състезатели на терена заради дългия списък от наказания, който тепърва ще бъде обявен.

С дисквалификации след мелето са оказаха куп играчи от двата тима, включително Гершон Ябуселе, Марио Хезоня, Джанан Муса, Габриел Дек, Данте Екзъм, Кевин Пънтър, Джеймс Нънали, Матиас Лесор, Найджъл Уилямс-Гос, Антъни Рандълф, Руди Фернандес, Алберто Абалде, Адам Ханга, Серхио Родригес, Тристан Вукчевич, Ям Мадар, Алекса Аврамович, Ален Смайлагич и Янис Папапетру.

„Говорим за играчи, които имат емоции, но това беше краят на мача и нищо не се случи, което да предизвика инцидента. Ще се опитам да успокоя нещата, защото имам много приятели в Реал Мадрид, това е страхотен клуб и трябва да ги посрещнем в Белград подобаващо. Трябва да говорим за баскетбол, а не за нещо друго. Има видео, но няма значение. Играчите си говориха след мача и това трябва да е краят на историята”, сподели по време на пресконференцията треньорът на Партизан Желко Обрадович.

Иначе срещата завърши при резултат 95:80 за Партизан (31:21, 20:16, 24:25, 20:18), който води с 2-0 победи в серията преди третия мач, който ще се проведе във вторник от 21:30 часа в Белград. Дотогава трябва да бъдат ясни всички санкции, като засега е почти сигурно, че Гершон Ябуселе няма да играе в третия мач.

Данте Екзъм бе най-резултатен за Партизан с 19 точки, но при сблъсъка с Ябуселе австралиецът получи контузия в глезена и напусна терена с помощта на свои съотборници. Джеймс Нънали отбеляза още 16 точки, Зак ЛиДей записа 15 точки и 6 борби, Кевин Пънтър реализира 14, а Матиа Лесор се разписа с 10 точки и 9 борби.

Очаква се от Евролигата да наложат сериозни санкции.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Ива Христова: Случаите на скарлатина намаляват, проблем обаче остава варицелата
Проф. Ива Христова: Случаите на скарлатина намаляват, проблем обаче остава варицелата
Сърфисти са в очакване на гигантска вълна в Бразилия
Сърфисти са в очакване на гигантска вълна в Бразилия