НОВИНИ

Първо предизборно мероприятие на рапъра Кание Уест

първо предизборно мероприятие рапъра кание уест
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:27, 19.07.2020
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Рап певецът Кание Уест, който се регистрира като кандидат за президент в избирателната комисия в щата Оклахома, планира да проведе първото си предизборно мероприятие в Южна Каролина днес.

Това съобщи вестник "Политико“ с позоваване на документ, предоставен от свързани с кампанията на рапъра.

Според него събитието ще се проведе в "Exquis Center“ в Северен Чарлстън с участието на предварително регистрирани гости. Отбелязва се, че всички участници ще трябва да носят защитни маски и да поддържат социална дистанция.

Намерението на изпълнителя да се кандидатира за президент на САЩ стана известно на 4 юли. Уест веднага бе подкрепен от ръководителя на американските компании "Тесла“ и “СпейсХ“ Илон Мъск. Въпреки това, много експерти се съмняват в политическия успех на рапъра, тъй като той влезе в президентската надпревара късно: в редица щати изтича крайният срок, в който независим кандидат може да събере броя на подписите на избирателите, необходими за участие в изборите.

59-те президентски избори в САЩ са насрочени за 3 ноември. Очаква се кандидатът на демократите да бъде бившият вицепрезидент Джоузеф Байдън, докато републиканският кандидат е настоящият държавен глава Доналд Тръмп.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи случаи на западнонилска треска в Гърция за 2020г.
Първи случаи на западнонилска треска в Гърция за 2020г.
Александър Вучич отново е студент. Ще учи за треньор по баскетбол
Александър Вучич отново е студент. Ще учи за треньор по баскетбол