НОВИНИ

Първото заседание на комисията за "Турски поток" се провали

Николай Минков
от Николай Минков
18:32, 23.04.2024
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

С провал започна опитът за първо заседание на анкетната комисия, която да разследва фактите и обстоятелствата около изграждането на "Турски поток". Депутатите не успяха да се разберат за процедурните правилата, по които да работят.

Противоречиви реакции от парламентарните партии предизвика обявеното вчера от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов намерение да инициира в Народното събрание забрана в България да влиза руски газ.

Ето какво казаха част от депутатите в комисията:

Венко Сабрутев, ПП-ДБ: Ако наистина г-н Борисов искаше такова нещо, нямаше да направи "Турски поток" и нямаше да ни пречи да разкрием истината за "Боташ". Днес е първото заседание на комисията за "Турски поток" и виждате, че продължават саботажите".

Рамадан Аталай, ДПС: Ако са спазени всички онези изисквания, които Европа ни налага, е полезно, но ако е необходимо, би трябвало да го внесат и да се разгледа в комисията.

Борислав Гуцанов, "БСП за България": Чух тази екзотична идея, не знам как може да бъде контролирана газта, която влиза в България. Разбира се, че е политически ефект - кой е по-евроатлантик от всичките тези хора в сглобката. Те се надпреварват кой е по по най от папата"

Тошко Йорданов, ИТН: Лицемерие, защото газът, който влиза в България през Турция и Гърция, е руски. Да не се правят на луди. Руснаците продават и минава през посредници, така че ако ще не минава капка руски газ, трябва задължително да се види от къде ще идва и определено през тези доставчици е руски".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светлана Каменова също си гарантира отличие от европейското първенство по бокс
Светлана Каменова също си гарантира отличие от европейското първенство по бокс
До часове Димитър Стоянов ще бъде освободен от ареста
До часове Димитър Стоянов ще бъде освободен от ареста