НОВИНИ

Няма желаещи млади спасители да работят на плажовете по Южното Черноморие

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Елеана Цанова
17:34, 23.04.2024
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Няма желаещи млади спасители, които да работят на плажовете по Южното Черноморие. На плажа в Бургас все по-рядко идват нови кадри, които да работят като морски спасители. Повечето от кандидатите, след като завършат курса за водноспасителна дейност, се насочват за работа на басейни или в аквапаркове.

Липсата на млади спасители по плажовете се дължи на няколко фактора. Те са свързани с по-добрите условия, които се предлагат на басейните в сравнение с тези на морето. Току-що завършилите курса по водно спасяване споделят, че отговорността на плажа е по-голяма и не се чувстват достатъчно подготвени.

Ева Стоянова, кандидат за спасител: “В аквапарк ще започна работа. Там ще работя на басейн. Аз лично предпочитам спокойствие. За морето е голяма отговорност и аз не се чувствам готова на тази стъпка.”

Йоан, кандидат за спасител: “Към басейн смятам да се ориентирам. - Защо? - Предпочитам на басейн, защото на морето се случват повече инциденти.”

Теодор, кандидат за спасител: “Ще работя на “Градина”. Предпочитам на море.”

“Това е втория курс за тази година. Първият курс беше 17 човека за басейн и 2-ма за море. Този курс е 13 човека за басейн и 4-ма човека за море. Като цяло даже е предвиден още един курс, който ще започне след Великден и се надяваме пак да има горе-долу същата бройка”, каза Мария Златкова, инструктор към “Водноспасителна служба” към БЧК-Бургас.

Вижте повече в прякото включване на Елеана Цанова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Крачанов вече не е старши треньор на Марица Пловдив
Борислав Крачанов вече не е старши треньор на Марица Пловдив
Ден на размисъл преди изборите в Северна Македония
Ден на размисъл преди изборите в Северна Македония