НОВИНИ

Пеп Гуардиола: Отборът е готов да се състезава на нивото, което показа

Манчестър Сити победи с 4:0 Реал Мадрид и с общ резултат 5:1 от двата мача се класира за финала на Шампионската лига, където ще срещне италианския Интер

гуардиола реванша реал късметлии сме всичко нашите ръце
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:11, 18.05.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Манчестър Сити е бил перфектно подготвен с правилната смес от спокойствие и напрежение за реванша от полуфиналите на Шампионската лига срещу Реал Мадрид, смята мениджърът на английския тим Пеп Гуардиола. Сити победи с 4:0 испанския гранд и с общ резултат 5:1 от двата мача се класира за финала, където ще срещне италианския Интер.

"В последните дни имах чувството, че имаме комбинация от спокойствие и напрежение, за да играем в такива мачове. След 10 или 15 минути усетих, че цялата болка от миналия сезон... беше наистина трудно да загубим по начина, по който загубихме, но мисля, че в момента преглътнахме отровата", коментира Гуардиола след успеха.

Преди 12 месеца Реал Мадрид елиминира Манчестър Сити с общ резултат 6:5 след изключителен обрат в края на втория двубой.

"В спорта очевидно имаш и втори шанс и когато изтеглихме Реал при жребия, аз бях готов. Представихме се много, много по-добре сега. Просто усетих, че отборът е готов да се състезава на нивото, което показа", добави испанският специалист.

Гуардиола отказваше в последните дни да коментира евентуалното постигане на требъл, но призна, че е естествено футболистите му да мислят за това, колкото повече се доближават до целта. Единственият английски клуб, който е печелил Висшата лига, Шампионска лига и ФА Къп е Манчестър Юнайтед през сезон 1998/99. Сега Сити са на победа от трета поредна титла на Англия, играят с Юнайтед във финала на ФА Къп на 3 юни, а седмица по-късно е и двубоят с Интер, който ще определи новият носител на ШЛ. Срещата ще се играе в Истанбул.

„Нормално е играчите да мислят за това. На три победи сме. Близо сме до требъла и ще се опитаме да го направим“, каза още наставникът на „небесносините“.

Той разкри, че футболисти, треньорският щаб и семействата им ще се съберат на обща закуска преди да получат ден почивка днес.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деница Сачева: Имената на министрите ще станат ясни в понеделник
Деница Сачева: Имената на министрите ще станат ясни в понеделник
Волен Сидеров: Трябва да се махнат избирателните райони и 4-процентната бариера
Волен Сидеров: Трябва да се махнат избирателните райони и 4-процентната бариера