НОВИНИ

Пеп Гуардиола: Представях си такъв мач, това беше зрелищен двубой, достоен за Шампионска лига

пеп гуардиола представях такъв мач беше зрелищен двубой достоен шампионска лига
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
09:11, 10.04.2024
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола "прие" равенството 3:3 срещу Реал Мадрид като гост в първия двубой между двата тима от четвъртфиналите на Шампионската лига.

Срещата започна отлично за "гражданите", които поведоха след по-малко от две минути игра, но след това техният наставник призна, че отборът е имал притеснение при владеенето на топката, а това се е променило едва след почивката.

"Започнахме добре, но е много трудно да се играе срещу Реал Мадрид, защото те се защитават наистина отлично, а скоростта, която имат в предни позиции е невероятна, така че не е възможно да се контролира. Бяхме малко притеснени при владението на топката през първото полувреме и след като изоставахме с 1:2, загубихме доста топки от играчи, които обикновено не го правят. Когато това се случва, е много трудно да се предотврати", сподели Гуардиола

"През второто полувреме обаче показахме страхотен характер с начина, по който играхме. Представихме се доста по-добре отколкото през първото полувреме и отбелязахме два фантастични гола. Но в края, след 76-ата, 77-ата минута на този стадион, това е вечност. Знаехме, че ще бъде така и приемаме равенството. Сега трябва да спечелим втория мач, за да се класираме за полуфиналите. Нашите привърженици ще ни подкрепят. Нуждаем се от всички тях и тяхната енергия, за да опитаме и да победим краля на това състезание. С нашите фенове в Манчестър, ще го направим. Но Реал Мадрид ще отбележи един гол, това е сигурно", добави той.

Испанският специалист определи още мача на "Сантяго Бернабеу" като "зрелищен" и "достоен" за най-престижния европейски клубен турнир.

"В Мадрид се получи наистина добър, зрелищен двубой, достоен за този турнир. И двата отбора искаха да атакуват, но по различен начин. Това, което ми хареса най-много е как играхме през второто полувреме. Показахме стабилност и контролирахме мача наистина добре. Отбелязахме три гола на "Сантяго Бернабеу". Не всеки в Англия знае какво е тук. Това е резултат, с който можем да се гордеем. Изненадах се от промяната в позициите на Винисиус и Родриго. Мислех, че ще играят както срещу РБ Лайпциг. Те имаха техните моменти, а ние нашите", заяви наставникът на Сити.

"Представях си такъв мач. Без значение на класата ти, отдавна съм приел, че срещу Реал Мадрид в Европа, трябва да бягаш и бягаш, независимо какъв контрол се надяваш да имаш", коментира Пеп Гуардиола.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лошо състояние на улиците в Мелник
Лошо състояние на улиците в Мелник
РДФ гориво, произведено от завода за отпадъци на София, се заравя, а не се изгаря, сигнализират от ГЕРБ-СДС
РДФ гориво, произведено от завода за отпадъци на София, се заравя, а не се изгаря, сигнализират от ГЕРБ-СДС