НОВИНИ

Полицията в Ботевград разследва евентуално тежко убийство в село Новачене

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
21:34, 15.05.2024 (обновена)
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Зловещо убийство в Ботевградско. Полицията откри кости и обгорени човешки останки в двора на къща в село Новачене. Най-вероятно, те са на 58-годишен мъж от селото, обявен за общонационално издирване. По неофициална информация, тялото на жертвата е разчленено, а след това е запалено, за да се прикрият следите. От държавното обвинение съобщиха, че се работи по версия за извършено убийство. Заподозреният е 76-годишният Огнян Наков, който е задържан за 72 часа.

Заподозреният за зловещото убийство живее в София. Използвал къщата си в Новачене за вила. С убития били приятели и редовно пиели заедно, разказват местните жители.

Васил, братовчед на убития Кънчо: "Събираха се да пият заедно, не знам.... - Как си обяснявате такава жестокост? - Жестоко е наистина, не знам какво стана. - Нещо за пари да е имало проблеми? - Не!"

Мария: "Това за мен е извън човешките граници, така да го убият, така да го насекат , така да се подиграват с тялото на човека.

Това е къщата на 76-годишния Огнян Наков, който е заподозрян за убийството на своя приятел Кънчо Сираков. В двора са открити останки от тялото на 58 годишния мъж.

снимки: Карина Караньотова

Това не е първо престъпление за заподозрения. През 2020 г. той нападнал с брадва бащата на бившия кмет на селото. Огнян имал и бизнес в селото - гледал кози и държал заведение. Ставал агресивен след употреба на алкохол. Веднъж ударил и човека, който се грижел за козите му.

Христо: "Той известно време беше добър, но после вече нещо превъртя, имаше кози и той веднъж ми вика бегай и ме удари по носа и аз избегах. Той е един човек, с мустаци, работил преди на влаковете в София, после викат че имал жълта книжка бил луд."

Убиецът и жертвата последно са забелязани заедно в събота, Кънчо помагал на Огнян с торбите с пазар по баира. Ден по-рано между двамата е имало и скандал. Разследването по случая се води от Софийската окръжна прокуратура.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Около 300 състезателки от 40 държави ще участват на европейското първенство по художествена гимнастика, осигуряващо последните квоти за Париж 2024
Около 300 състезателки от 40 държави ще участват на европейското първенство по художествена гимнастика, осигуряващо последните квоти за Париж 2024
Словашкият премиер Роберт Фицо все още е в критично състояние след операцията
Словашкият премиер Роберт Фицо все още е в критично състояние след операцията