НОВИНИ

ПП предлага 50% от парите за пътищата да се изплатят веднага, останалите - след парламентарен отчет

Калина Попова
от Калина Попова
16:11, 12.04.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

"Продължаваме промяната" ще предложи на коалиционните партньори и Народното събрание 50% от парите за пътищата (малко над 600 млн. лв.) да се изплатят веднага на строителите, а останалите - след одобрение на парламентарни комисии и доклад, че строителните дейности са реално извършени. Това заяви премиерът Кирил Петков пред журналисти.

Вижте повече в репортажа на Зоя Велинова

"Последното, което искаме да направим, е да платим едни пари за дейности, които не са извършени. Предложихме на нашите коалиционни партньори, включително ИТН, в четвъртък да мине санирането на тези договори, обаче под условие, че вторите 50% минават под парламентарен отчет. Предложението е в четвъртък това решение да бъде гласувано в пленарна зала", обясни премиерът.

​Кирил Петков е на среща с представители на пътния бранш днес край София. На този фон, от Браншова камара "Пътища" настояват да се срещнат с премиера утре, когато е организиран национален протест на пътните строители пред Народното събрание. Вчера "Автомагистрали - Черно море" и други строителни фирми също обявиха, че подновяват протестите си и заплашват с блокади.

Относно избора за управител на БНБ - според Кирил Петков най-добре ще е ИТН да оттеглят номинацията на Любомир Каримански и коалицията да се обедини около един кандидат.

"В момента г-н Каримански има подкрепата само на един от четирите коалиционни партньори", подчерта премиерът.

Нищо няма да се прави по отношение на Северна Македония без решение на парламента, категоричен е Петков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един от капитаните на Манчестър Сити напуска клуба в края на сезона
Един от капитаните на Манчестър Сити напуска клуба в края на сезона
Футболните национали до 16 г. отстъпиха на Румъния
Футболните национали до 16 г. отстъпиха на Румъния