НОВИНИ

Термометрите ще достигнат 20 градуса, по-хладно ще бъде по морския бряг

bnt avatar logo
от БНТ
13:04, 12.04.2022
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници са минималните температури днес. В много райони от страната сутринта беше под нулата, включително и в София – минус 3°. Най-топло беше по Черноморието, в Бургас – 6°.

През деня ще бъде обратното. Най-хладно ще остане на морския бряг – от 11 до 14 градуса. Там в следобедните часове не са изключени и слаби превалявания. В останалата част от страната ще бъде слънчево с максимални температури между 15° и 20°. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури в повечето райони утре ще бъдат между минус един и 4 градуса, в отделни котловини и по-ниски. Има условия за слани.

Ще преобладава слънчево време, с повече облаци в Източна България, но без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури – без съществена промяна в сравнение с днес, между 15° и 20°, в източните райони и на морския бряг – от 13° до 15°.

Предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, ще бъде и по Черноморието. Ще духа умерен северозападен вятър, а вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините утре ще бъде ветровито. Ще духа умерен, по билата и временно силен северозападен вятър. Ще преобладава слънчево време, а температурите слабо ще се повишат и максималните в курортите ще бъдат от 3 до 10 градуса.

Слънчево ще бъде и утре в по-голямата част от Европа, която остава под влиянието на обширен антициклон. С валежи ще бъде в източните и западните части от континента.

У нас до петък ще остане слънчево, а максималните температури ще продължат да се повишават. Сутрин ще остане твърде хладно и ще има условия за слани. През почивните дни се очаква промяна. В събота ще има следобедни валежи и гръмотевици, а в неделя се очаква рязко застудяване, при което по високите полета на Западна България и в Предбалкана дъждът ще се примесва и временно ще преминава в сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йотова: Сега е времето за бързи, смели и умни решения за "Енергийно свободна Европа"
Йотова: Сега е времето за бързи, смели и умни решения за "Енергийно свободна Европа"
МОН осигури онлайн уроци по български език за учениците от Украйна у нас
МОН осигури онлайн уроци по български език за учениците от Украйна у нас