НОВИНИ

Предимно слънчево време

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 29.05.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Времето
Слушай новината

Днес ще има променлива облачност, по-често до слънчево. Сутринта в отделни източни райони все още ще превалява, а след обяд слаб краткотраен дъжд ще има и на отделни места в планините. Вятърът от северозапад ще отслабне, ще е слаб до умерен. Сутринта ще е сравнително хладно, а дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са от 22° до 27°.

Над Черноморието преди обяд валежите временно ще спрат, но след обяд отново на отделни места краткотрайно ще превали. Максималните температури на въздуха ще са 20 - 23°. Температурата на морската вода е 16 - 19°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, намаляваща по-често до слънчево. Преди обяд над източните райони на Стара планина, а след обяд над Родопите и планините в югоизточните райони на страната облачността ще е по-значителна и на отделни места там краткотрайно ще превали.

Ще духа предимно умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 7°.

В неделя преди обяд ще има и слънчеви часове, но около и след обяд облачността ще се увеличи, и на места, главно в Южна България ще превали и прегърми.

В началото на новата седмица от североизток ще проникне хладен въздух и температурите ще са по-ниски от обичайните за края на май и началото на юни. Отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевични бури и условия за градушки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
287 са новите случаи на коронавирус
287 са новите случаи на коронавирус
Алаба подписа с Реал Мадрид
Алаба подписа с Реал Мадрид