НОВИНИ

Предлагат 1 и 2 април да бъдат част от пролетната ваканция

Цанка Николова
от Цанка Николова
17:07, 29.03.2021
15503
Чете се за: 01:20 мин.
Още
Слушай новината

Националното външно оценяване в 4-и клас да бъде отменено, а 1 и 2 април да бъдат част от пролетната ваканция на учениците. Това предлагат от синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".

Сред мотивите на синдиката за това предложение са безопасността на учениците и учителите, както и по-спокойната подготовка на изборния процес на секциите, които са в училищата. От синдиката апелират, ако не се вземе генерално решение от образователното минитерство, то кметовете на общините сами да направят тази стъпка в интерес на учениците и учителите.

"Първият мотив е за безопасност на учителите и учениците. Всъщност след като здравните органи са преценили, че училището е много опасна среда добре би било да защитим ученици и учители с поне тези още 2 дни, а след това ще се насложат още 10 дена ваканция и безспорно ако има някакви центрове на зараза в образователните институции те ще бъдат минимизирани. Така училището ще продължи да бъде безопасна среда, каквато си е и от началото на годината", заяви Юлиан Петров, председател на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Улиците на Флоренция опустяха
Улиците на Флоренция опустяха
Суецкият канал вече е свободен за преминаване, "Евър гивън" е преместен
Суецкият канал вече е свободен за преминаване, "Евър гивън" е преместен