НОВИНИ

Предупреждение за интензивни валежи, бури и градушки

bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 23.07.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

И днес, след слънчевото начало на деня, в много райони ще има интензивни валежи, гръмотевична дейност и условия за градушки. Ще бъде и ветровито, повече в Източна България. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в София - около 29°, на морския бряг 29 - 31°.

Максималните температури утре в по-голямата част от страната ще бъдат от 30° до 35°, в София - около 30°. След предимно слънчевото време преди обяд, в следобедните часове и през нощта срещу четвъртък, на много места, с изключение все още на източните райони, се очакват интензивни валежи, мощни гръмотевични бури и градушки.

По Черноморието и утре ще бъде слънчево, с малка вероятност за следобедни превалявания. Ще бъде обаче ветровито, с умерен вятър от север-североизток, а вълнението на морето по южното крайбрежие ще се усилва.

И в планините денят ще започне със слънчево време, но в следобедните часове и там на много места ще има проливни валежи и гръмотевични бури, както и условия за градушки. С очакваните почти повсеместни валежи, рискът от възникване на пожари в по-голямата част от страната утре ще бъде малък, областите в синьо на картата.

Валежи, временно интензивни, и гръмотевични бури, ще има и в четвъртък, и в петък. Остават и условията за градушки. Температурите временно ще се понижат, но в събота, когато все още не са изключени превалявания, но вече слаби и главно в източните райони, отново ще тръгнат нагоре.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив София привлече гръцки централен защитник
Локомотив София привлече гръцки централен защитник