НОВИНИ

Предупреждението за обилни снеговалежи остава в сила и през нощта

bnt avatar logo
от БНТ
20:38, 13.12.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Застудяването продължава. Максималните температури днес на много места, включително и в София, са около нулата. След внушителните количества през почивните дни, валежите в страната продължават, по-интензивни отново в Южна България.

Предупреждението за обилни снеговалежи остава в сила през нощта и утре преди обяд в областите Смолян, Кърджали, както и в планинските райони на областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Сливен.

Снежната покривка ще продължи да се увеличава и в комбинация със силния вятър по проходите ще има условия за преспи и навявания. В Югоизточна България валежите ще са от дъжд.

Очакванията са утре, в следобедните часове, валежите да отслабват и до вечерта в повечето райони временно ще спрат. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса, на морския бряг - от 6° до 9°.

Облачно, на много места с превалявания, ще бъде и по Черноморието. Ще духа умерен северен вятър, а вълнението на морето ще се усили до 3 - 4 бала, което съответства на височина на вълните около 2 метра и половина.

Облачно и мъгливо ще бъде времето в планините, с валежи от сняг, по-значителни в Рило-Родопската област и Централния Балкан. Ще бъде много ветровито, със силен североизточен вятър и по планинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

С валежи ще бъде и утре почти навсякъде на Балканите. В централните райони ще вали сняг, в крайните източни и южни - дъжд. В югоизточната част на полуострова количествата ще са значителни.

С валежи ще бъде и на много места в Централна и Източна Европа. Слънчево ще бъде на Пиренейския полуостров, в по-голямата част от Франция, както и по Западното и Централното Средиземноморие.

У нас в сряда валежите временно ще отслабнат, но в четвъртък отново се очакват значителни количества, на повече места в източната половина от страната, а по проходите на Стара планина ще има условия за навявания. В петък температурите временно ще се повишат, но след това отново ще застудява.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фон дер Лайен коригира туита си за Кирил Петков
Фон дер Лайен коригира туита си за Кирил Петков
"Българската Коледа" дава шанс на 10-годишната Лилия от Варна
"Българската Коледа" дава шанс на 10-годишната Лилия от Варна