НОВИНИ

Премахнаха арките от пространството пред храм-паметника "Св. Александър Невски"

Декорацията беше част от коледната украса на София

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
11:54, 09.12.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

По-тъмно снощи, Столична община премахна комплекса от арки от пространството пред храм-паметника "Св. Александър Невски". Декорацията, която беше част от коледната украса беше демонтирана само седмица след като беше поставена. И досега софиянци и гости на града търсят смисъл във временната инсталация, както и в причините за неговото премахване.

Общата цена на коледната украса, плюс концерт и откриването ѝ на най-новата пешеходна зона на столицата - пред храм-паметника "Свети Александър Невски" е 50 хиляди лева.

Тази сутрин София е с една украса по-малко за Коледните празници. А именно късно снощи бяха премахнати поредицата от коледни арки, които Столична община нарече "Светлината в нас". И досега не става ясен смисъла за поставянето им, както и причината за премахването им.

Въпреки вълната от подигравателни коментари в социалните мрежи относно арките, мненията на столичани за поставянето и премахването им не са единодушни:

БНТ: Арката разбрахте ли за какво е сложена?

- Не, снощи гледахме че се вижда "Александър Невски" като позиция, но не, а и защо я махнаха? Нещо не са я харесали явно...

- Много несериозно просто, поредно разходване на пари. Градът не е изглеждал никога по-грозно преди празниците. Никакви украси, виждате сами, абсолютно безобразие.

- Да ви кажа искрено, на мен ми харесваше. Нещо по-различно, хубаво, защо винаги хубавото го унищожаваме, а лошото да дойде - защо? Просто аз се учудвам.

След като арките бяха премахнати, будни граждани откриха нов проблем на новообявената пешеходна зона - разбитата настилка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Мицин пред БНТ: Доволен съм от резултата, нищо че не съм на финал
Петър Мицин пред БНТ: Доволен съм от резултата, нищо че не съм на финал
Провалът в представите за войната в Украйна и реалността
Провалът в представите за войната в Украйна и реалността