НОВИНИ

Премиерът Борисов и ген. Мутафчийски отрекоха да има напрежение щаб - кабинет

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
20:31, 03.05.2020
Чете се за: 01:25 мин.
Политика

Щабът не е разформирован, генерал Мутафчийски е жив. Така премиерът Бойко Борисов отговори днес на многобройните реакции в социалните мрежи, след като вчера беше обявено, че брифинги на щаба повече няма да има.

И Борисов, и Мутафчийски отрекоха да има напрежение щаб - кабинет.

Видимо ядосан от многобройните медийни публикации и реакции в социалните мрежи вчера премиерът Борисов обяви, че генерал Мутафчийски и колегите му от две седмици го умолявали блифингите сутрин да спрат защото някои журналисти си вършели работата но другите идвали само, за да се гаврят и заяждат.

Бойко Борисов - министър-председател: Пазя си от ген. Мутафчийски смс-а - умолявам ви това да го прекратите и по някакъв друг начин да работим

Според Борисов спекулациите за напрежение между него и ген. Мутафчийски са начин да се подрони работата и доверието в правителството и Щаба. Всяка сутрин в 7.00 ч. щабът първо се срещал с него. Всяко нещо се обсъждало по стотици пъти, докато не се намери пълен консенсус.

Бойко Борисов - министър-председател: И един от най-добрите ми приятели да напише заглавие - "Убиха генерала". Що не му благодариха. Ама за какво да му благодаря. Нищо не е по-различно от вчера. Щабът работи на пълни обороти.

"Генералът ми е приятел от 20 години. Ние го издигнахме за този пост", бе отговорът на премиера дали има напрежение между него и щаба.

Бойко Борисов - министър-председател: И аз вчера, като прочетох, му се обадих и питах - жив ли си бе колега, ние сме приятели от толкова години. Че лъжят, че мамят, това е безспорно, ама па тая лъжа вече ми дойде до тука.

Щабът продължава да работи на пълни обороти, категоричен бе премиерът.

"Молбата за начина на оповестяване беше лично наша и това е факт", заяви генерал Мутафчийски.

Ген. майор проф. Венцислав Мутафчийски: И наистина това е изключително некоректно отразяване, че щабът е спрял работа, че трябвало последно сбогом и т.н. Това абсолютно не отговаря на истината и най-малкото обезсмисля нашите усилия във вчерашния ден и тази сутрин

За да няма повече спекулации по темата премиерът обяви, че от тук нататък щабът ще дава брифинг веднъж седмично.

Бойко Борисов - министър-председател: За да може да ги виждате, да му се радвате, защото сутринта му викам: "Хайде, чакам те".Той вика: "Оправям се". Викам: "Кой те развали". Вика не бе, бръсна си главата, че ще се показвам по телевизията. Тъй ли беше? Точно така.

Срещите премиер-щаб протичали интересно като спор докато се вземе най-правилното решение, обясни още генералът. А Борисов добави, че често му се налагало да изслушва споровете вътре в щаба доколко да се разхлабят мерките.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Авиокомпаниите възстановяват част от полетите си, но при определени правила
Авиокомпаниите възстановяват част от полетите си, но при определени правила
Има недостиг на лекари в инфекциозното отделение в Сливен
Има недостиг на лекари в инфекциозното отделение в Сливен