НОВИНИ

През нощта вятърът навсякъде ще отслабне

bnt avatar logo
от БНТ
21:35, 11.04.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Валежите вече навсякъде спряха, но все още е много ветровито. Най-голямо е количеството дъжд измерено във Враца, почти 40 литра на кв. метър, а най-силни остават поривите в Сливен – малко над 100 км/ч.

През нощта вятърът навсякъде ще отслабне, а облачността ще намалее. В котловините на Югозападна България, където ще бъде почти тихо, и там ще има условия за слана. Минималните температури между минус 2° и 3°, по Черноморието – от 3° до 5°.

Утре ще преобладава слънчево време, но в следобедните часове на места в Източна България е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще се повишат и ще бъдат между 13° и 20°, по Черноморието – от 11° до 14°. И там вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, а в следобедните часове на места ще има слаби валежи от дъжд.

И в планините ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има след обяд над масивите от Източна България, но ще бъде почти без валежи.

Ще духа умерен, по високите и открити части – силен северозападен вятър. Температурите и там ще се повишат и максималните в курортите ще са между 3° и 7°.

Циклонът, причина за валежите у нас, ще продължи да се изнася на североизток – на последните спътникови снимки се виждат облачните системи, свързани с него, и утре ще вали все още само в Североизточна Румъния. Безоблачно е над Централна Европа, която е обхваната от обширен антициклон. И утре в тези райони ще бъде слънчево. С валежи ще бъде в западните части от континента, по-значителни на Британските острови, а на Пиринеите ще са придружени от гръмотевици.

У нас до петък ще бъде слънчево, а максималните температури ще продължат да се повишават, но сутрин ще остане твърде хладно и ще има условия за слани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Царско село победи Пирин и го върна при изпадащите
Царско село победи Пирин и го върна при изпадащите
Земетресение с магнитуд 5.0 в Черно море е усетено у нас
Земетресение с магнитуд 5.0 в Черно море е усетено у нас