НОВИНИ

Президентът удостои с Почетен знак олимпийските и параолимпийските ни медалисти

bnt avatar logo
от БНТ
16:51, 07.09.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Президентът Румен Радев удостои с Почетен знак на държавния глава българските спортисти, спечелили медали на Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио.

Церемонията по награждаването се проведе днес в "Гербовата зала". Отличие за изключителни успехи в спорта и извоювали олимпийски титли, за подпомагане на младите таланти и за огромен принос в спортната слава на България, получиха носителите на златен медал Ивет Горанова, Стойка Кръстева и ансамбълът ни по художествена гимнастика Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова; сребърните медалисти Антоанета Костадинова, Християн Стоянов и Ружди Ружди и носителите на бронзов медал Тайбе Юсеин и Евелина Николова.

"Пътят към Токио не беше лек, беше осеян с много предизвикателства, но вие показахте какво означава български дух и воля за победа", каза Румен Радев.

"Аз си спомням, че точно преди Олимпиадата, когато седяхме в тази зала и слушахме химна, просто с трепет в сърцата си пожелавахме и на Олимпиадата да го чуем и това се случи", коментира Стефани Кирякова.

"Аз продължавам, на 21 години съм, предстои ми, най-близкото което е: Световно първенство ноември месец, искам там да спечеля световната титла, догодина също имаме Европейско първенство", каза Ивет Горанова.

"За мен тази награда е едно огромно признание към мен и към моя екип, защото този златен медал е плод на много труд от много хора", заяви Стойка Кръстева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Училищата спестили 231 млн. лева през миналата година
Училищата спестили 231 млн. лева през миналата година
ЕК ще емитира “зелени” облигации
ЕК ще емитира “зелени” облигации