НОВИНИ

Атлети и футболисти ще се подготвят в Благоевград

атлети футболисти подготвят благоевград
bnt avatar logo
от БНТ
13:38, 07.09.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Образование и футбол ще съчетават студенти проекта “Soccer University в Благоевград”, чиято първа учебна година бе открита днес в града.

Съвместната инициатива се реализира с помощта на футболен клуб Пирин и община Благоевград. Първата група от студенти от различни националности вече тренира в областния център.

„В момента са 30 деца в момента не изпитваме такива трудности, разпределили сме ги и имаме много точен график, сутрин тренират на нашата база, а следобед в Симитли. Скоро време се надяваме да имаме още два - три терена, благодарение на община Благоевград, така че да сме осигурени отвсякъде“, сподели Таско Тасков – изпълнителен директор на ФК Пирин Благоевград.

Групата студенти ще тренира под наблюдението на треньорския щаб на Пирин, а в същото време ще учи и онлайн. Първите 250 млади таланти ще останат в Благоевград до края на ноември, а от университета са надяват на дългосрочно сътрудничество с Пирин и общината.

Амбицията на участниците в проекта е да превърнат Благоевград в център, в който да се подготвят атлети и футболисти на световно ниво.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Автор: Слави Илиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейската комисия иска финансови санкции срещу Полша
Европейската комисия иска финансови санкции срещу Полша
Черно море подписа с украински стрелец
Черно море подписа с украински стрелец