НОВИНИ

Продължава ремонтът по бул. "Тодор Каблешков"

Цанка Николова
от Цанка Николова
12:35, 11.06.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Северното платно на бул. "Тодор Каблешков" от ул. "Костенски водопад" до бул. "България" се отваря за движение от утре сутрин.

То беше затворено досега заради ремонт, който включва изграждане на нова пътна настилка, велоалея, ново улично осветление и бус лента. За ремонт обаче се затваря кръстовището на бул. "Тодор Каблешков" от ул. "Луи Айер" до ул. "Делян Белишки". Специален бус ще замества автобус 65, така че хората в района да имат транспорт за придвижване. Тази организация ще продължи около месец.

"В момента работим усилено за приключване на отчуждителните процедури, за да можем следващата година да продължим с участъка от ул. "Луи Айер" към бул. "Черни връх" пробива. В същото време работим и за ул. "Филип Кутев", която пък е продължението до "Симеоновско шосе", така че целта е от бул. "България" до "Симеоновско шосе" изцяло нов булевард с велоалеи, тротоари, с резервирано трасе за трамваи. След приключване изграждането на целия булевард ще се изградят и трамвайните линии, за да може да пуснем и трамвай, който да върви по обиколния път", обясни кметът на София Йорданка Фандъкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без загубен сет: Алекс Лазаров е четвъртфиналист в Скопие
Без загубен сет: Алекс Лазаров е четвъртфиналист в Скопие
Кои са фаворитите за "Златната обувка" на Евро 2020?
Кои са фаворитите за "Златната обувка" на Евро 2020?