НОВИНИ

Огромни дупки тормозят шофьорите в русенски квартал

bnt avatar logo
от БНТ
09:59, 11.06.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

За огромни дупки в русенския квартал "Здравец Изток" сигнализираха наши зрители. Хората се оплакват, че колите им са постоянно в ремонт заради състоянието на настилката.

Това са само част от отзивите на хората за пътната настилка в района на блоковете "Енергетик 1" и "Енергетик 2".

"Може би от 2 - 3 години инфраструктурата е много лоша. Хората се оплакват, че си начупват автомобилите. Една жена с количка как може да се придвижва. Много грозна е гледката, а нашият квартал по принцип си е красив зелен квартал", споделя Пламен Левенски.

Движението в района е все по-натоварено заради болницата и търговския център, които са наблизо. В квартала никой не помни кога за последно е извършван ремонт на асфалтовата настилка.

От Община Русе коментираха, че вече има изготвен проект и е обявена обществена поръчка за цялостен ремонт на района. За него са заделени 360 000 лв. Очакванията са той да започне през август.

"Предвижда се осветление, поставяне на устройства за регламентиран достъп, подмяна на бордюри, водоотвеждане и преасфалтиране. Според мен за 2 - 3 месеца това може да бъде изпълнено без проблем. Стига да има добро време за това, като атмосферни условия", каза Магдалина Илиева, зам.-кмет по "Устройство на територията" на Община Русе.

За облагородяване и на други райони в града за тази година са предвидени още 1 милион 800 000 лв.

Вижте повече във видеото.

Репортер: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Победителят на Евро 2020 ще спечели 34 милиона евро
Победителят на Евро 2020 ще спечели 34 милиона евро
Боксов турнир в Централния софийски затвор
Боксов турнир в Централния софийски затвор