НОВИНИ

Пускат движението под пътен възел "Бояна" до края на летния сезон, обещават от СО

Алекс Донев
от Алекс Донев
07:56, 02.08.2024
Чете се за: 03:27 мин.
У нас
Слушай новината

Надяваме се да възстановим движението от бул. "България" в посока "Младост" в участъка на пътен възел "Бояна" до края на летния сезон. Това каза в "Денят започва" инж. Емилиян Георгиев, директор на Дирекция "Изграждане и ремонт на уличната мрежа" към Столичната община.

Два месеца след частичното затваряне на пътен възел "Бояна", движението при Околовръстния път и бул. "България" остава затруднено.

Забраната за влизането на превозни средства по част от пътното съоръжение беше удължена, тъй като обследването на компрометирания участък продължава.

До тук се стигна след като в края на месец май беше подаден сигнал за възникнали повреди в конструкцията.

С цел безопасност на гражданите се наложи и промяна в организацията на движение, която силно затруднява преминаващите през района.

Колко още ще продължи тя, какво констатират експертите след направените обследвания и какво трябва да бъде извършено, за да се възобнови нормалното преминаване през съоръжението?

"Обследването на съоръжението е приключило. Обследването показва, че съоръжението трябва да бъде подпряно на няколко места. Подали сме оферти към фирми, които се занимават с такива ремонти. Очакваме техните оферти в рамките на 7 работни дни. Надяваме се да възстановим движението от бул. "България" в посока "Младост" до края на летния сезон. За самия ремонт на съоръжението обследването показва, че има няколко варианта за технология на ремонта и неговата стойност. В следствие на ограничаване на движението по самото съоръжения деформациите са затихнали. Няма някакви сериозни локални повреди в геоложката основа, няма повреди в бетона и в армировката. Обследването се забави, защото имаше архивни данни. Заповедта за временната организация на движение е удължена до края на август", каза инж. Емилиян Георгиев, директор на Дирекция "Изграждане и ремонт на уличната мрежа" към СО.

Удължаването на заповедта за частичното затваряне на движението по пътен възел "Бояна" предизвиква недоволство сред жителите на района.

"Затвореният участък представлява голям проблем, защото предизвиква задръствания в района. Този участък ни задръства цяла София. Удължаването на временната организация предизвиква голямо недоволство", коментира Добромир Тасев, жител на кв. "Бояна".

"Тази детелина отвежда може би една четвърт от София в посока "Младост". Много относително звучи "надявам се" до края на летния сезон, заемете се с конкретни срокове", смята Дончо Глухаров, жител на квартал "Манастирски ливади".

Вижте прякото включване на Алекс Донев

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдив е задимен: Хората да затворят прозорците си, а болните и бременните да не излизат навън (ВИДЕО)
Пловдив е задимен: Хората да затворят прозорците си, а болните и бременните да не излизат навън (ВИДЕО)
Олимпиадата се превърна в пародия от самото ѝ откриване, смята Стойка Кръстева
Олимпиадата се превърна в пародия от самото ѝ откриване, смята Стойка Кръстева