НОВИНИ

Реал М посреща Манчестър Сити в повторение на полуфинала от Шампионската лига миналия сезон

манчестър сити надви реал мадрид спектакъл седем гола етихад
bnt avatar logo
от БНТ
06:46, 09.05.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Шампионската лига се завръща с първите полуфинални сблъсъци от сезон 2022/23. Програмата ще открият действащият носител на трофея Реал Мадрид и шампионът на Англия Манчестър Сити, които се изправят един срещу друг тази вечер от 22:00 часа българско време.

Двата колоса отново кръстосват шпаги, след като се срещнаха на същата фаза в турнира през изминалата кампания. Тогава Кралският клуб елиминира съпротивата на „гражданите“ след голяма драма в реванша на „Сантяго Бернабеу“. Първият двубой на „Етихад“ завърши с успех на Сити с 4:3, като мадридчани имаха късмет да не загубят с по-голям резултат. Във втория мач в испанската столица играчите на Пеп Гуардиола водеха с 1:0 до самия край, когато шокиращо за мнозина, на фона и на развитието на срещата, инкасираха два късни гола от Родриго, а след това и попадение на Карим Бензема от дузпа, което прекрати участието им в надпреварата.

Сега двата гранда пак са фаворити за короната, но докато Реал е рекордьор с 14 отличия, то Сити продължава да търси първи трофей от съревнованието. „Гражданите“ бяха най-близо до купата през 2021, когато загубиха финала от Челси. Основният коз на манчестърци този път се казва Ерлинг Холанд. Норвежката машина за голове чупи рекорд след рекорд, като ще бъде сериозно предизвикателство за отбраната на Реал. Възпитаниците на Гуардиола са в страхотна серия напоследък именно благодарение на него, като спечелиха последните си десет мача във Висшата лига, а това им осигури и място на върха в класирането пред прекия конкурент Арсенал. На 1/4-финалите в ШЛ „небесносините“ елиминираха Байерн Мюнхен с общ резултат 4:1. Реал от своя страна загря за първия сблъсък с манчестърци, печелейки Купата на Краля след победа над Осасуна с 2:1 за трофей номер 100 в Испания.

Отборът на Карло Анчелоти може да добави втора купа през сезона, след като загуби в спора за Суперкупата на Испания от Барселона, а в първенството „белият балет“ изостава значително в битката за титлата с каталунците. Сити от своя страна все още има шанс за требъл, като държи съдбата в ръцете си в борбата на върха в Премиършип, а освен това тепърва ще играе финал за Купата на Футболната асоциация с градския съперник Юнайтед на 3 юни.

Победителят от полуфинала между Реал и Сити ще се изправи в спора за трофея в ШЛ срещу спечелилия от изцяло италианския и градски сблъсък между Милан и Интер, които играят в сряда вечер. Финалът в тазгодишното издание на „турнира на богатите“ е на 10 юни в Истанбул.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Саша Илич: Напълно заслужено победихме
Саша Илич: Напълно заслужено победихме
Съсед на загиналото момиче: Питах се кои ли са тези родители, които спят спокойно и не подозират какво става
Съсед на загиналото момиче: Питах се кои ли са тези родители, които спят спокойно и не подозират какво става